Social 24 August 2016 11:45
Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat in care anunta demersurile efectuate in vederea obtinerii de date cu privire la identificarea unor cetateni romani printre victimele cutremurului devastator din Italia, relateaza evz.ro.

Mai jos va prezentam comunicatul integral emis de MAE:

"Ambasada Romaniei la Roma s-a autosesizat in urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile italiene in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime.

De asemenea, pentru asigurarea asistentei si protectiei consulare operative a fost mobilizat si Consulatul General al Romaniei la Bologna. In acest sens, o echipa consulara mobila din cadrul oficiului Bologna se deplaseaza in regim de urgenta in zona.

Pana la acest moment, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma si al oficiului consular de la Bologna, este in legatura permanenta cu autoritatile locale si este pregatit sa acorde asistenta consulara.

Precizam faptul ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.