Social 23 August 2016 19:00
Cei trei barbati romani care apar in reportajul realizat de televiziunea britanica Sky News raman in arest preventiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) le-a respins contestatiile.

Decizia este definitiva.

Cei trei — Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics si Levente Pantics — au fost arestati preventiv, la propunerea DIICOT, in 12 august, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, insa au contestat masura.

Anterior, ei fusesera retinuti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si comunicarea de informatii false.

Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar intre jurnalistii britanici si presupusii traficanti de arme, iar Attila Csaba Pantics si Levente Pantics apar cu fetele acoperite in materialul Sky News, in care descriu si manipuleaza armele de foc oferite spre vanzare.

In acest caz, procurorii DIICOT au transmis saptamana trecuta autoritatilor britanice cererea de audiere a jurnalistilor de la Sky News, potrivit unor surse judiciare. Cel mai probabil audierea va avea loc in Marea Britanie.

Trei membri ai echipei de la postul de televiziune britanic care au participat la realizarea reportajului au fost pusi sub urmarire penala de procurorii DIICOT pentru savarsirea infractiunii de comunicare de informatii false.

Extinderea si inceperea urmaririi penale fata de cei trei a fost dispusa de procurorii DIICOT pe data de 11 august, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.