Social 23 August 2016 10:30
Agentia Nationala de Protectia Mediului a dispus trimiterea unor laboratoare mobile pentru masurarea gradului de poluare cu agenti chimici volatili in apropierea rafinariei Petromidia din Navodari, insa nu s-a atins pragul de alerta, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Ioan Gherghes, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

„S-au facut masuratori de compusi organici volatili. Nu s-au inregistrat la punctul de masurare niveluri foarte mari, nu este vorba despre un prag de alerta. Ni s-a raportat ca incendiul s-a stins. Vom avea, maine dimineata un raport informativ in legatura cu masuratorile. In fond, Agentia de Mediu Locala si Garda Nationala de Mediu au fost acolo, la cateva sute de metri de incendiu”, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Ioan Gherghes, presedintele Agentiei Nationale de Protectia Mediului (ANPM).

Gherghes a aratat ca masuratorile s-au facut la o distanta de aproximativ 300 de metri de locul incendiului deoarece specialistii nu au putut patrunde in incinta rafinariei cat timp interventia era inca in desfasurare.

„Acum, sigur ca fumul in cauza este vizibil si este generat de particule. Nu am reusit sa ajungem in zona penei de fum”, a mai spus presedintele ANPM.

Reprezentantii ISU Dobrogea spun ca, in urma exploziei de la Petromidia, dupa masuratori ale emisiilor din aer nu au fost inregistrate valori care sa puna in pericol viata oamenilor.

“In zona de manifestare, specialistii CBRN, in colaborare cu cei ai operatorului economic, au facut masuratori ale emisiilor din aer, nefiind inregistrate valori care sa puna in pericol viata comunitatilor din proximitate si nici a celor din amplasament”, se arata intr-un comunicat al ISU Dobrogea.

Potrivit sursei citate, dupa primirea apelului la 112 privind incidentul de la Rafinaria Petromidia, la fata locului s-au deplasat 37 de pompieri cu 6 autospeciale de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD, o autospeciala de transport personal si victime multiple, o autospeciala CBRN si cinci ambulante ale Serviciului Judetean.

Citeste si:
FOTO Chipul lui Putin, proiectat pe rafinăria Lukoil din Ploiești
FOTO Chipul lui Putin,...

Reprezentantii ISU au precizat ca doua persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Constanta.

O explozie s-a produs, luni seara, in jurul orei 18.00, la rafinaria Petromidia, deflagratia fiind urmata de un incendiu puternic, care a fost stins dupa aproximativ o ora. A fost declansat planul rosu de interventie si au fost trimise mai multe autospeciale de stingerea incendiilor si mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta.

Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro ca doua rezervoare de azot si o pompa de benzina au explodat la rafinaria Petromidia.

Patru raniti urmeaza sa ajunga la Bucuresti cu doua elicoptere ale Inspectoratului General pentru Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si:
A murit și al doilea muncitor trasferat de la Petromidia
A murit și al doilea muncitor...

Potrivit Ministerului Sanatatii, in urma deflagratiei un barbat de 35 de ani a suferit arsuri de gradul III pe 100% din suprafata corpului. Acesta este stabil, intubat si va fi transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni”. Un alt barbat, de 49 de ani, are arsuri de gradul II si III pe 25% din suprafata corpului. Pacientul este stabil, cu leziuni ale cailor respiratorii, este intubat si va fi transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni”. Ceilalti doi barbati, de 34 si 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% si respectiv 24% din suprafata corpului. Ei sunt stabili, respira singuri si nu au leziuni pe caile respiratorii. Pacientii vor ajunge la Spitalul de Arsi din Capitala, anunta Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.