Social 22 August 2016 17:15
Chestorul de politie Carmen Tuicu a fost numita, luni, in functia de inspector general adjunct al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), fiind prima femeie care ocupa aceasta pozitie din istoria Politiei Romane.

Carmen Tuicu a fost directorul Directiei Financiare a IGPR. Din decembrie 2016 a fost avansata in gradul de chestor de politie prin decretul presedintelui Klaus Iohannis. Din functia de inspector-general adjunct va raspunde de crimalistica, logistica si de atragerea de fonduri europene.

Este nascuta pe 28 mai 1971 si este din Aiud, judetul Alba. Si-a inceput cariera in 1995 in Ministerul Apararii Nationale inca de cand era studenta in ultimul an la Academia de Studii Economice din Bucuresti, potrivit CV-ului oficial. Din 1996 s-a mutat la Directia Buget Contabilitate, Serviciul Buget din IGPR unde a lucrat timp de 11 ani ca ofiter specialist. Din 2007 a condus acest serviciu pana in 2010 cand a devenit directorul Directiei Financiare a IGPR, se mai arata in curriculum vitae, informeaza News.ro.

Carmen Tuicu este membru al Corpului Expertilor Contabili Autorizati din Romania din 2009.

In istoria Politiei Romane nu a mai existat o femeie care sa ocupe functia de adjunct al inspectorului general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.