Social 19 August 2016 15:30
Politistii de la ordine publica vor primi tablete pentru a putea verifica rapid identitatea persoanelor suspectate de infractiuni si a vedea daca acestea au mai comis anterior si alte fapte penale.

Primele tablete vor fi date politistilor din Bucuresti, Constanta si Brasov, pana la sfarsitul acestui an. "Astfel, verificarea identitatii persoanelor va fi mult mai rapida, existand posibilitatea inclusiv a vizualizarii in timp real a datelor si imaginii celor verificati. Totodata, echipajele care intervin la urgentele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasarii la fata locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate si eventualul trecut infractional al acestora, adaptandu-si astfel modul de interventie si resursele alocate, crescand eficienta actiunilor operative”, arata Ministerul Afacerilor Interne, potrivit News.ro.

Dotarea cu tablete a politistilor care asigura ordinea si siguranta publica este parte a unui proiect european care va fi testat in Bucuresti, Constanta si Brasov. Primele tablete vor fi date in utilizarea structurilor de politie pana la sfarsitul acestui an.

In cadrul proiectului pilot, in valoare de aproximativ 512.000 de euro, vor fi achizitionate de catre Inspectoratul General al Politiei Romane 665 de tablete si va fi dezvoltat sistemul de interconectare si comunicare securizata intre acestea.

Ulterior acestui proiect pilot, se intentioneaza ca astfel de dispozitive sa fie introduse si pentru echipajele de interventie ale Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Imigrari si Politiei de Frontiera, a precizat MAI.

Proiectul a fost evaluat si selectat pentru finantare din fonduri europene, respectiv Fondul pentru Securitate Interna, componenta de Cooperare Politieneasca (FSI Police), in anul 2013. Acesta a fost ulterior introdus ca actiune in Programul National FSI, documentul fiind aprobat de catre Comisia Europeana in anul 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.