Social 18 August 2016 19:15
Primaria Bacau a inceput, joi, sa distribuie populatiei si spitalelor apa minerala imbuteliata si apa menajera, in 31 de puncte din municipiu, dupa ce orasul a ramas de trei zile fara apa la robinete in urma a doua avarii majore aparute la conducta principala de alimentare de la Valea Uzului.

Cei 180.000 de locuitori ai municipiului Bacau primesc gratuit apa potabila imbuteliata si menajera de la primarie dupa ce orasul a ramas fara apa la robinete de trei zile in urma unei avarii majore la conducta care alimenteaza statia de tratare din barajul de la Valea Uzului.

Distribuirea apei potabile imbuteliate in PET-uri se face in 13 puncte din municipiu, in timp ce apa menajera este pusa la dispozitie din cisterne in alte 18 puncte din oras. In plus, autoritatile bacauane transporta apa la cele doua spitale din oras, de TBC si cel Judetean de Urgenta, precum si la un camin de batrani.

”Am convocat Consiliul Local intr-o sedinta de indata si am aprobat alocarea a 50.000 de lei de la bugetul local pentru asigurarea distributiei de apa catre populatie, cat si pentru sistemul sanitar si cel social din municipiu. Nu se pune problema ca populatia sa aiba de suferit, astfel incat vom pune la dispozitie apa minerala si menajera atat cat este necesar”, a declarat, joi, pentru News.ro primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula.

Potrivit acestuia, ultima defectiune aparuta pe conducta de la Valea Uzului a fost remediata in cursul dupa-amiezii de joi, urmand ca realimentarea cu apa potabila a municipiului Bacau sa se faca, cel mai probabil, vineri dimineata.

Municipiul Bacau a ramas fara apa potabila, luni seara, din cauza a doua avarii majore aparute, la un interval de doua zile, pe magistrala de alimentare cu apa bruta din acumularea de la Valea Uzului. Magistrala a cedat, miercuri, in comuna Scorteni, din cauza presiunii, pe fondul vechimii conductei, in momentul in care Compania Regionala de Apa Bacau a incarcat-o cu apa in urma reparatiilor facute la Barati, localitatea unde teava a cedat in cursul serii de luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.