Social 18 August 2016 15:45
Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a spus, joi, ca nu stie daca la finalului anului 2018 vom avea 1.000 de kilometri de autostrada, asa cum a afirmat directorul general al CNADNR, mentionand ca cel putin in 2016 nu vor fi cifre spectaculoase, dar ca anul viitor ”se vor vedea rezultate”.

”Nu stiu daca o sa fie 1.000 de kilometri, dar o sa fim pe acolo. Contam pe faptul ca am deblocat in iunie santierele, luam viteza. Nu se va observa mare lucru anul acesta, dar la anul se vor vedea rezultate. Incercam sa acceleram peste tot, pe toate fronturile. Nu vreau sa vorbesc despre cati km vom avea terminati la finele anului. Nu va fi o cifra spectaculoasa, asta va pot spune”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Buse, joi, in timpul unei vizite pe pe santierul autostrazii Sebes-Turda.

Ministrul Transporturilor a explicat ca in 2016 nu se va observa un avans spectaculos al lucrarilor pe autostrazi din cauza ca multe dintre santiere au fost blocate, iar procesul de deblocare a fost anevoios.

”A fost greu pentru ca a trebui sa deblocam santiere si nu este un proces simplu. Asta inseamna avize, documentatii tehnice, discutii cu constructorii si multe altele. Sunt implicate multe autoritati locale si nationale. Am discutat mult cu toata lumea. Am discutat la minister, am discutat cu constructorii si discutiile nu au fost intotdeauna foarte placute. Nu e nici intentia noastra sa reziliem contracte pentru ca am pierde timp, dar nici a constructorilor, pentru ca ar pierde foarte multi bani. Am reusit sa trecem peste toate problemele discutand la obiect si acum avem si clauze care sa acopere orice alte probleme ulterioare”, a mai spus ministrul Transporturilor, potrivit News.ro.

Afirmatia ca la finalul lui 2018 Romania va avea 1.000 de kilometri de autostrada ii apartine directorului general al CNADNR, Catalin Homor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.