Social 18 August 2016 12:30
Cine nu se intreaba modul in care si-a facut aparitia acest mod de conservare al alimentelor? Iata cine a inventat congelarea fructelor, legumelor, placinteleor, pestelui, carnii, etc.

Existenta mancarii congelate este datorata in mare parte lui Clarence Birdseye, care a dezvoltat un proces de congelare rapida a alimentelor in 1920, noteaza descopera.ro.

In timpul unei expeditii pentru inmultirea speciilor de vulpi, Birdseye a avut ocazia de a invata tehnica indigenilor care lasau pestele proaspat prins sa inghete, constatand ca atunci cand era gatit avea acelasi gust proaspat, scrie histoy.com.

Revenind in America si angajansu-se in 1920 alaturi de un grup de lobbysti din comertul cu peste, femeia a vazut ca mare parte din peste se strica inainte de a ajunge in magazine. Astfel a deci sa puna in aplicare procesul invatat, fondand in 1923 o companie in New York care vintea peste congelat.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.