Social 16 August 2016 16:30
Liderul PMP Traian Basescu sustine ca DNA a cerut control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, "pe buna dreptate", ea avand o atitudine incorecta sau chiar ilegala, relateaza digi24.ro.

"Pe buna dreptate, DNA cere control judiciar pentru Olguta Vasilescu. De ce? In conditiile in care dosarul se afla in camera preliminara, unde atat sedintele, cat si dosarul nu sunt publice, Olguta a inceput sa faca publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecata de poporul craiovean.
Si ce sa vezi? Poporul chiar incepe sa o judece, incriminandu-l si amenintandu-l pe cel care a denuntat ilegalitati.

Mai mult, un functionar din primarie il ameninta direct pe denuntator. Rezultatul actiunilor Olgutei este ca a devenit erou al Craiovei, iar denuntatorul inamicul public numarul 1. Putem fi toti de acord ca actiunea Olgutei este cel putin incorecta, daca nu ilegala.

Si, totusi, cei care au generat judecarea de catre popor a acuzatilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis catre public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare impotriva celor pe care ii acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul si televiziunile sa devina judecatori ai celor pe care i-au acuzat, “uitand” de dreptul fundamental la o ancheta si la un proces corecte.

Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA pentru incalcarea dreptului la aparare ?

Incep sa apara roadele politicii nefaste duse de DNA in a declara oameni vinovati inainte de a-i declara vinovati judecatorii.
Cu toate aceastea, consider ca DNA a procedat corect solicitand masura controlului judiciar impotriva Olgutei Vasilescu, pur simplu pentru ca a incalcat legea.

Sau poate Olguta Vasilescu o fi in legitima aparare? Doar un judecator ne poate spune credibil. Si ne-o va spune azi", a scris fostul presedinte pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.