Social 9 August 2016 10:45
Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala – Eleutheria (CADI), Fundatia Friedrich Naumann (FN), Institutul pentru Studii Economice din Europa (IES-Europe) si Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) primesc aplicatii pentru Scoala de Economie, Politica si Filosofie din Septembrie, care se va desfasura in perioada 20-25 septembrie la Hotel Apollo Hermannstadt in Sibiu, Romania.

Evenimentul se adreseaza studentilor si absolventilor in stiinte sociale si umaniste dar si persoanelor din alte arii educationale interesate de apararea si promovarea libertatii, din tara si din strainatate.

Tema editiei din acest an este: Europa la Rascruce: Provocari Iliberale, Alternative Liberale.

Printre vorbitori se numara: Dragos Paul Aligica, Karl-Peter Schwarz, Pierre Garello si Catalin Avramescu.

Alaturi de prelegeri si discutii, vor avea loc o serie de dezbateri privind viitorul Europei, la care vor participa numerosi profesori si lectori universitari precum si reprezentanti ai societatii civile din tara: Florin Citu, Economist; Laurentiu Gheorghe, Universitatea din Bucuresti; Bogdan Glavan, Universitatea Romano-Americana; Octavian Jora, Academia de Studii Economice; Daniel Kaddik, Fundatia Friedrich Naumann; Aura Matei, CADI-Eleutheria; Costea Munteanu, Academia de Studii Economice; Gabriel Mursa, FEEA, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi; Claudiu Nasui, SoLib; Christian Nasulea, Universitatea din Bucuresti; Ovidiu Neacsu, SoLib; Radu Nechita, Centrul Independent de Studii in Economie si Drept; Marian Panait, Institutul de Filosofie, Academia Romana; Cristian Paun, Academia de Studii Economice; Emanuel Socaciu, Universitatea din Bucuresti; Costel Stavarache, CADI-Eleutheria; Florin Sari, Federatia Romana de Fotbal; Radu Simandan, Institutul Republican; Horia Terpe, CADI-Eleutheria; Vlad Topan, Institutul Ludwig von Mises din Romania; Andrei Trandafira, CADI – Eleutheria; Raimar Wagner, Fundatia Friedrich Naumann.

Scoala din Septembrie este un eveniment care urmareste sa creeze un spatiu de invatare si dezbatere a unor teme esentiale de interes public: mecanismele pietei libere si concurentei, functionarea sistemelor de reguli si compararea sistemelor institutionale, istoria libertatilor civile si economice, fundamentarea drepturilor individului, in special a institutiei proprietatii private, moduri de protejare a libertatii garantate de Constitutie, limitele puterii statului si viitorul libertatii si prosperitatii in Europa si in lume. Seminarul a reunit in cele cinci editii ale sale sute de studenti, cercetatori in stiinte socio-umane si filozofie politica, economisti si profesori in centre universitare de varf din SUA si Europa.

Pentru mai multe detalii va invitam sa accesati agenda evenimentului precum si site-ul Fundatiei CADI, www.cadi.ro.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.