Social 3 August 2016 18:45
Opt ore petrecute pe scaunul de la birou implica efecte letale, doua dintre cele mai des intalnite cauze de deces asociate unui stil de viata inactiv, fiind cancerul si bolile cardiovasculare.

Potrivit celui mai recent studiu, o ora de activitate fizica moderata pe zi este suficienta pentru a contracara efectele celor opt ore petrecute la scaun la birou.

Oamenii de stiinta au analizat date de la un milion de barbati si femei si au constat ca persoanele care stau la birou, in fata calculatorului, toata ziua si nici nu fac activitate fizica prezinta un risc mai ridicat cu pana la 60% de deces prematur, noteaza descopera.ro.

Asadar, se recomanda pauze scurte de cinci minute la fiecare ora muncita, mers pe jos sau plimbari cu bicicleta in timpul liber, scrie csid.ro.

“Cel putin o ora de activitate fizica pe zi, cum ar fi mersul pe bicicleta sau o scurta plimbare, elimina asocierea dintre stat pe scaun si riscul de mortalitate. Nu trebuie sa faceti sport, nu trebuie sa mergeti la sala, este suficient si mersul pe jos. Dimineata, la pranz sau seara, dupa cina. Miscarea trebuie sa dureze cel putin o ora, in total”, a declarat coordonatorul studiului, profesorul Ulf Ekelund, de la Universitatea Cambridge.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.