Social 3 August 2016 18:00
Salvati Copiii Romania a donat marti sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Pantelimon" din Focsani cinci echipamente medicale performante, in valoare de aproximativ 25.000 de euro. Noile aparate – un ventilator, un monitor de functii vitale, un pulsoximetru si doua laringoscoape - vor ajuta copiii nascuti prematur sa supravietuiasca si sa aiba sansa unui viitor mai bun. Sectia a mai fost dotata de Salvati Copiii si in 2014, cu un aparat modern de suport respirator.

”Copiii nascuti prematur au nevoie de toata grija si atentia noastra, iar dotarea Spitalului Judetean din Focsani este inca un pas pe care il facem in demersul nostru de reducere a mortalitatii infantile. Vom continua lupta, pana cand nu vor mai exista bebelusi care sa isi piarda viata din cauza echipamentelor medicale insuficiente din maternitati.” – Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Anul trecut, la Maternitatea Focsani s-au inregistrat 2.149 de nasteri, dintre care peste 212 inainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, cu un numar de 40 de paturi. Majoritatea nasterilor din judet au loc in cadrul acestui spital si toti nou-nascutii prematuri din Vrancea sunt tratati si ingrijiti in sectia Neonatologie Focsani.

„Multumim Salvati Copiii, care cu adevarat se implica in aceasta activitate de dotare a spitalelor din tara, punand suflet in tot ceea ce face. Toata aparatura primita este extrem de pretioasa pentru noi, fiind de un real folos in reanimarea nou-nascutilor. Inca o data multumiri si speram ca Organizatia va continua aceasta activitate, care chiar salveaza vieti.”- Dr. Carmen-Gabriela Iacob, Sef Sectie Neonatologie, Spitalul Judetean din Focsani.

Dotarea sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean din Focsani a fost posibila si datorita companiei WatchShop.ro, care s-a alaturat cauzei cu o parte din suma si a ales sa ajute copiii nascuti prematur printr-o donatie generoasa.

„Am citit un articol despre mortalitatea infantila, iar cifrele mi s-au parut destul de sumbre, asa ca am hotarat sa fac ceva in acest sens. Am inceput prin a dona 2% din impozit si dupa aceea am gandit, impreuna cu echipa de la WatchShop.ro, un mecanism prin care sa facem mai mult. Am ales Salvati Copiii pentru ca eram familiarizati cu proiectele Organizatiei, vazuseram campanii incheiate cu succes si multi oameni fericiti in urma acestor actiuni, astfel ca am putut face o donatie care sa ne multumeasca sufleteste si sa aduca sanatate unor copii care nu au inceput cu dreptul drumul prin viata.” – Livia Pupaza, Marketing Manager Watchshop.ro.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Potrivit unui comunicat remis 9am, la fiecare sase ore, in Romania moare un copil mai mic de un an. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2015. Acesti copii ar putea trai daca maternitatile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza, organizatia Salvati Copiii a reusit pana in prezent sa doteze 58 de maternitati cu incubatoare, mese de resuscitare si aparate de ventilatie. In 2016, Salvati Copiii Romania isi propune dotarea a 29 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara.

„Fiecare dotare a maternitatilor din Romania este pentru mine o mare bucurie. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putere sa le oferim medicilor toate conditiile necesare pentru a ingriji copiii nascuti prematur, pentru ca acestia sa aiba un start mai bun in viata”
– Amalia Nastase, ambasador al campaniei Salvati Copiii pentru reducerea mortalitatii infantile.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.