Social 3 August 2016 10:45
Presedintele PMP, Traian Basescu, a lansat un atac neasteptat la adresa Bisericii Ortodoxe, criticandu-i pe acestia pentru modul in care au pus problema in cazul negocierilor cu Turcia pentru moscheea de la Bucuresti.

Fostul presedinte a specificat ca in timpul mandatului sau, i-a solicitat presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, in contrapondere la moschee, un teren pentru constructia unei biserici romanesti la Istanbul, scrie Romania Libera. Insa, Biserica Ortodoxa nu a mers pe aceeasi linie.

''Numai cu Erdogan aveam discutia asta despre moschee, Gül n-a ridicat problema asta niciodata, ci problema cimitirului. Dar in discutiile cu Erdogan, tot timpul subiectul moscheii revenea si tot timpul raspunsul era 'Da, dati-ne teren in Istanbul'. Mai ales ca stiu ca o data ii argumentam 'Pai, ai fost primarul Istanbulului, trebuie sa stii unde este un teren pe care sa se poata construi o biserica ortodoxa'. Recunosc, recunosc ca-mi dadeam seama ca nu-i convenea, dar trebuia sa fie facuta contraponderea'', a declarat Traian Basescu, citat de antena3.ro.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.