Social 2 August 2016 08:30
Traficul rutier este restrictionat, marti dimineata, pe mai multe strazi din centrul Capitalei, intre orele 9.30 si 10.30, pentru comemorarea Holocaustului impotriva romilor.

Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Capitalei a avizat organizarea si desfasurarea unui ceremonial de comemorare, marti, la Memorialul Victimelor Holocaustului, de la intersectia Strazii Ion Brezoianu cu Strada Lipscani.

Prin urmare, traficul rutier va fi restrictionat in intervalul 09.30 - 10.30 astfel:

- pe Strada Anghel Saligny, intre Splaiul Independentei si Strada Lipscani;

- pe Strada Mihai Voda, intre acces IGPR si Splaiul Independentei;

- pe Strada Lipscani, intre acces IGPR si Strada Anghel Saligny.

Agentia Nationala pentru Romi (ANR) organizeaza, marti, incepand cu ora 9.00, ceremonia de comemorare a Holocaustului impotriva romilor, la Memorialul Victimelor Holocaustului in Romania.

A doua parte a evenimentului are loc incepand cu ora 11.00, la Cercul Militar National (Strada Constantin Mille nr. 1), unde va fi evocata istoria recenta, cu privire la romii din Romania, care au fost victime ale Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, relateaza News.ro.

Ziua europeana de comemorare a victimelor genocidului romilor in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost fixata la 2 august, printr-o rezolutie a Parlamentului European, din 15 aprilie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.