Social 1 August 2016 19:00
Centrul de Protectie a Plantelor va face dezinsectia in toate cele 51 de parcuri ale Capitalei, a decis, luni, CGMB, intrucat licitatia pentru atribuirea activitatii de dezinsectie in Bucuresti este in curs de desfasurare, in 11 august urmand sa aiba loc deschiderea ofertelor.

Pana in prezent, Centrul de Protectie a Plantelor facea dezinsectia doar in parcurile aflate sub administrarea ALPAB, in conformitate cu decizia CGMB din 7 iulie.

Tot luni, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ca deratizarea in parcuri, locuri de joaca, zone de agrement, precum si in alte spatii publice sa intre provizoriu in responsabilitatea consiliilor locale de sector.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat, in 7 iulie, un proiect de Hotarare care prevede ca Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti sa faca tratamentele de dezinsectie si combatere tantari in parcurile si pe spatiile verzi administrate de Administratia Lacuri Parcuri si Agrement pana la achizitionarea serviciului de catre Municipiul Bucuresti, scrie NEWS.ro.

Documentul votat de CGMB mai prevedea ca Centrul de Protectie a Plantelor are ca obiect secundar de activitate efectuarea tratamentelor de dezinsectie si combatere a tantarilor in spatiile administrate de ALPAB.

In Raportul de specialitate anexat proiectului de Hotarare se arata ca asigurarea continuitatii serviciului public de salubrizare – activitatea de dezinsectie este obligatorie, tinand cont de faptul ca prin aceasta activitate sunt combatuti tantarii, vectori cu influenta asupra starii de sanatate a populatiei.

„Acesti vectori sunt responsabili de transmiterea unor boli grave si epidemii cum sunt meningo-encefalita prin virus West Nile si malaria”, se mentiona in document.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.