Social 1 August 2016 10:00
Sorin Gabriel Cozma, seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Roman de Informatii, a afirmat duminica, intr-o prelegere tinuta la Festivalul de Film Istoric de la Rasnov, urmata de o sesiune de Q&A, ca "DAESH (Statul Islamic - n.red.) e cel mai puternic brand creat de terorism" si ca "Indiciile arata ca DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit".

"Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite sa se numeasca stat. DAESH e o mutatie genetica a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH apartine erei Facebook si Twitter", spune Sorin Gabriel Cozma.

"Al-Qaeda isi conduce fransizele de la distanta, practica un management pasiv. DAESH se implica in viata de zi cu zi, face transfer de know-how si resursa umana catre fransiza, practic management activ. Al-Qaeda incearca, in ultima vreme, sa evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH actioneaza cu o violenta nejustificata, nediscriminand intre cei vizati de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism", afirma oficialul SRI.

El mai spune ca "Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamica la Islamizarea Radicalizarii. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arata ca DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.