Social 31 Iulie 2016 15:35
In urma unei postari pe Facebook a unui cetatean, care a atras atentia asupra unor vulnerabilitati ale aplicatiei "Inspectorul Padurii", premierul Dacian Ciolos a cerut Ministerului Mediului si Ministerului Afacerilor Interne sa se gaseasca rapid solutii la aceasta problema, releaza hotnews.ro.

"In urma postarii domnului Adrian Chirita, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Mediului sa verifice situatia. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare si codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obtinute cu putin timp inainte de controlul politiei, la vederea echipajului de politie.

Procedura actuala are, intr-adevar, unele vulnerabilitati, existand inca loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioara a avizului de insotire, intr-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distante scurte, poate exista posibilitatea efectuarii mai multor transporturi de material lemnos, cu cantitati identice, prin utilizarea acelorasi documente. In plus, accesul la reteaua de telefonie/date al mobilului pe care se genereaza codul online poate fi restrictionat in mod deliberat, pana in momentul apropierii unei activitati de control.

Am cerut Ministerului Mediului ca impreuna cu MInisterul de Interne sa gaseasca rapid solutii pentru imbunatatirea sistemului actual, pentru ca astfel de slabiciuni sa fie eliminate. Avand in vedere aceste aspecte si in urma sesizarii de mai jos, Inspectoratul de Politie Suceava si Garda Forestiera Suceava verifica si activitatea comerciala a societatii detinatoare a vehiculelor respective", a scris premierul pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.