Social 29 Iulie 2016 15:45
Deputatii Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, alaturi de Crinuta Dumitrean si Sergiu Diacomatu, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Crinuta Nicolate, la data faptei presedinte al A.N.R.P. si al Comisiei Centrale de Despagubiri, precum si toti fostii membrii ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, si anume Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Marko Atilla Gabor, Rodica Constantinovici,Lacramioara Alexandru, vor fi judecati, scrie hotnews.ro.

"La data de 27 noiembrie 2009, inculpatul Rotaru Mihai a cumparat contra sumei de 750.000 euro drepturile litigioase pe care o persoana le detinea asupra unui teren in suprafata de 61.857 mp, situat in municipiul Pitesti, judetul Arges. Persoana respectiva a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta.

Dupa doar cateva luni, la data de 17 iunie 2010, inculpatii Dumitrean Crinuta Nicoleta, Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Marko Atilla Gabor, Baciu Remus Virgil, Constantinovici Rodica si Alexandru Lacramioara, in calitatile mentionate mai sus, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, au aprobat in regim de urgenta raportul de evaluare prin care un terenul respectiv a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire inculpatului Rotaru Mihai.

Membrii comisiei au fost sprijiniti in demersul lor infractional si de inculpatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta. Acest lucru s-a realizat prin inducerea fata de membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a convingerii ca acestia ar putea sa isi piarda aceasta functie, fiind de notorietate faptul ca erau numiti politic", se arata in comunicatul DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.