Social 29 Iulie 2016 15:00
Festival de rock in Piata Constitutiei cu formatiile Muse si Iron Maiden, micro-festival de teatru - UNTEATRU cu spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie si targ de design, dar si vizitarea Galeriei Nationale si a expozitiei ”Oglinzile Orientului” de la Muzeul National de Arta al Romaniei sunt evenimentele culturale ale acestui weekend in Capitala.

Evenimentul weekendului va fi Rock the City din Piata Constitutiei. Formatiile romanesti Eyedrops, Firma si grupul olandez Birth of Joy vor deschide, vineri, concertul trupei britanice Muse, iar inaintea concertului pe care si englezii de la Iron Maiden il vor sustine sambata pe scena va urca formatia britanica The Raven Age.

Accesul publicului se face, pe 29 iulie, de la ora 15.30, si pe 30 iulie, de la ora 17.00. Accesul in spatiul concertului va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singura data. Biletul in baza caruia se va face accesul va trebui pastrat pe toata durata concertului, spectatorii fiind rugati sa aiba asupra lor si un act de identitate valid.

Accesul publicului se va face prin cele doua intrari de pe Bulevardul Libertatii (dinspre Izvor si dinspre 13 Septembrie). Abonamentele pentru doua zile de festival costa 270, 367 si 464 de lei, la care se adauga taxe.

Zilele Unteatru

Impatimitii de teatru vor putea participa la micro-festivalul ”Zilele Unteatru”, care va cuprinde spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie, targ de design si o terasa plina de actori, din 28 iulie pana in 4 august, la sediul din strada Sfintii Apostoli 44 din Bucuresti.

Micro-festivalul va aduna nume si spectacole ale scenei teatrului celor doi regizori si fondatori ai proiectului Unteatru - Andrei si Andreea Grosu - dar si o serie de concerte pentru iubitorii de muzica.

Expozitia de fotografie semnata Adi Bulboaca

Astfel, vineri, de la ora 18.00, intrarea va fi libera la vernisajul expozitiei de fotografie semnata Adi Bulboaca. De la ora 19.30, spectacolul ”Vandalul”, de Hamish Linklater, va avea premiera in prezenta autorului. Regia este semnata de Andreea Vulpe.

”Livada de visini”, de A.P. Cehov

Sambata, de la ora 12.00, este programat spectacolul ”Livada de visini”, de A.P. Cehov, regizat de Andrei si Andreea Grosu. Protagonisti vor fi Mihaela Trofimov, Sabrina Iaschevici, Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Andrei Seusan, Ionut Grama, Corina Moise, Bogdan Cotlet, Cristina Casian, Constantin Cojocaru si Ionut Visan. Seara se va incheia cu un concert al grupului byron, care va incepe de la ora 22.00.

Oglinzile Orientului

Cei care pornesc prin oras, vineri si sambata seara pot vedea Galeria Nationala si expozitia temporara ”Oglinzile Orientului” pana la ora 22.00, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), in cadrul programului ”Nocturna muzeala”. Evenimentul va fi programat in ultimul weekend al fiecarei luni.
Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Vineri, va putea fi vizitata Galeria Nationala si expozitia temporara ”Oglinzile Orientului”, iar sambata, 30 iulie, Galeria de Arta Europeana si Muzeul Colectiilor de Arta din Calea Victoriei, Muzeul K.H. Zambaccian, aflat pe strada cu acelasi nume, si Muzeul Theodor Pallady din strada Spatarului. Accesul vizitatorilor se va face pana la ora 21.30.

Accesul publicului se va face pe baza de bilet. La Muzeul National de Arta al Romaniei, accesul in Galeria Nationala costa 10 lei (adult), 2,5 lei (elevi) si 5 lei (pensionari). Pentru Galeria de Arta Europeana, pretul unui bilet este de 8 lei (adult), 2 lei (elevi) si 4 lei (pensionari).

Ce vrem sa fie MNAR?

In plus, sambata, incepand cu ora 20.00, in curtea de onoare a muzeului, va fi organizata o dezbatere cu tema ”Ce vrem sa fie MNAR?”, intalnire la care vor fi invitate sa participe personalitati din lumea cultural - artistica, organizatii non - guvernamentale, precum si cei interesati din randul publicului vizitator. Dezbaterea va fi moderata de noul manager al MNAR, Calin Stegerean.

Alte evenimente

Cei care vor sa iasa la iarba verde, departe de zgomotul orasului, pot face o miniexcursie la Palatele Brancovenesti, Mogosoaia. Aici, spectacolele ”Cartierul povestilor” si ”Pinguinii melomani” se vor juca weekendul acesta in cadrul stagiunii estivale ”VaraTic” a Teatrului ”Ion Creanga”. Spectacolele incep sambata si duminica, de la ora 11.00, respectiv 18.00. Accesul la spectacole este gratuit.
Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

Si cinefilii au motive de bucurie in aceste zile. Doua filme asteptate cu nerabdare de iubitorii cinematografiei vor fi lansate in acest weekend in Bucuresti - ”Vanatorii de fantome/ Ghostbusters”, regizat de Paul Feig, si ”Jason Bourne”, in regia lui Paul Greengrass.

Franciza ”Vanatorii de fantome” revine pe marile ecrane intr-un format nou si cu o distributie plina de personaje proaspete si amuzante. La treizeci de ani de la lansarea filmului original, regizorul Paul Feig isi prezinta viziunea asupra acestei comedii supranaturale, in compania unora dintre cei mai simpatici actori ai prezentului – Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones si Chris Hemsworth, scrie cinemagia.ro.

In cea de-a doua premiera a acestui weekend, Matt Damon se intoarce in rolul personajului Jason Bourne. Paul Greengrass, regizorul a doua dintre filmele din serie, ”Suprematia lui Bourne” si ”Ultimatumul lui Bourne”, se intoarce, de asemenea, in fruntea echipei din spatele camerelor de filmat, pentru a regiza noul opus, al carui protagonist fortat sa iasa din umbra, potrivit cinemagia.ro.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

”Saptamana filmului romanesc despre Marele Razboi” continua la Cinemateca Romana din strada Eforie. Vineri seara, de la ora 18.00, va fi proiectata drama ”Intre oglinzi paralele” (1979), adaptare dupa Camil Petrescu, in regia lui Mircea Veroiu.

Lungmetrajul va fi urmat de ”Ultima noapte de dragoste” de Sergiu Nicolaescu. Filmul din 1980 ii are in rolurile principale pe Vladimir Gaitan, Ioana Pakula, Sergiu Nicolaescu, Sebastian Papaiani, Ion Besoiu, Gheorghe Dinica, Colea Rautu, Ernest Maftei si George Mihaita.

”Triunghiul mortii” (1999) si ”Capcana mercenarilor” (1981), ambele in regia lui Sergiu Nicolaescu, vor rula sambata, de la ora 17.00, respectiv ora 20.00, la Sala Eforie a Cinematecii Romane.

Duminica, de la ora 15.00, publicul va vedea filmele documentare ”Vizita familiei imperiale ruse la Constanta” si ”Funeraliile M.S. Regelui Carol I”, realizate in 1914. Acestea vor fi urmate de drama ”Lumina palida a durerii”, din 1981, in regia lui Iulian Mihu.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Seara se va incheia cu filmul ”Intunecare” (1986), de Alexandru Tatos, cu actorii Ion Caramitru, George Constantin, Remus Margineanu, Tania Filip, Emilia Dobrin Besoiu, Vladimir Gaitan, Dan Condurache, Florin Zamfirescu in distributie. Expozitia ”Pe urmele eroilor din Primul Razboi Mondial”, care cuprinde 90 de fotografii, va putea fi vizitata pana duminica.

Material realizat cu sprijinul NEWS.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.