Social 20 Iulie 2016 12:15
Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene este sarbatorita, miercuri, in centrul Capitalei, cu zboruri demonstrative ale aeronavelor militare si ale Iacarilor Acrobati, in timpul ceremoniei militare de la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor.

Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene se sarbatoreste in fiecare an la 20 iulie, odata cu praznuirea Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.

La Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor din Capitala a fost organizata o ceremonie militara si religioasa, cu depuneri de coroane de flori, in memoria eroilor aviatori.

Pe timpul ceremoniei au zburat aeronave militare de tip IAR-330 Puma, IAK-52, C-27J Spartan, IAR-99 Soim si MiG-21 LanceR, apartinand Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii, precum si Iacarii Acrobati.

Circulatia este restrictionata, pana la ora 12.00, in timpul ceremoniei de la la Monumentul Eroilor Aerului, pe bulevardul Aviatorilor, intre Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle, aleea Modrogan si aleea Alexandru, str. Arh. Ion Mincu, intre bulevardul Ion Mihalache si bulevardul Aviatorilor si pe strada Av. Gheorghe Demetriade, intre str. Emil Pangratti si bulevardul Aviatorilor, potrivit NEWS.ro.

De ziua Aviatiei, la Muzeul National al Aviatiei Romane este Ziua Portilor Deschise pentru cei care vor sa vada avioane militare, statii de radiolocatie, tehnica de artilerie antiaeriana si rachete sol-aer, machete, uniforme, decoratii si documente de arhiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.