Social 18 Iulie 2016 17:30
Compania britanica Vast Resources anunta un record la mina din judetul Suceava, unde cantitatea de concentrat vandut in luna iulie a crescut semnificativ, in comparatie cu lunile precedente.

Compania britanica Vast Resources anunta o vanzare record de minereu concentrat in mina pe care o administreaza in Manaila, judetul Suceava. In luna iulie au fost vandute 900 de tone de astfel de concentrat, o cantitate dubla comparativ cu celelalte luni, ceea ce reprezinta un indicator al dezvoltarii minei.

Unul dintre obiectivele companiei Vast Resources este acela de a contribui la dezvoltarea Minei din Manaila. In acest context, o echipa de experti tehnici din Africa, alaturi de echipa tehnica din Romania au reusit sa gaseasca solutii eficiente pentru cresterea si pastrarea unei calitati constante a concentratului minier produs.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cele doua echipe de specialisti au gasit o modalitate prin care sa extraga Zinc din concentratul de Cupru, reusind, astfel, sa fabrice un produs secundar. Asadar, concentratul de Cupru extras va avea, de acum inainte, o calitate superioara. Mai mult, tehnologiile folosite sunt eco-friendly.

„Dezvoltarea si eficientizarea fortei de munca si a costurilor sunt doua elemente cheie de care compania noastra tine cont in activitatea de zi cu zi. In cazul minei din Manaila, Vast Resources urmareste sa creasca durata de viata si productia acesteia, iar reusita echipelor de experti reprezinta un pas important in acest sens”, a declarat Andrew Prelea, Presedinte si Director Executiv al Vast Resources Romania.

La inceputul anului 2016, Vast Resources anunta investitii majore in Romania, mina din Manaila fiind unul dintre principalii beneficiari ai acestora. Principalul avantaj al dezvoltarii minei din judetul Suceava si al cresterii capacitatii de productie este faptul ca acestea atrag dupa sine cresterea numarului de angajati si va crea o afacere sustenabila pe termen lung pentru ceea ce a fost candva o zona mono-industriala, care a suferit de inchideri de mine in trecut.

Citeste si:
Biden speră că țara va putea reveni la o formă de viață normală...
Joe Biden speră că țara va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.