Social 14 Iulie 2016 14:00
Meteorologii au emis o noua avertizare cod galben pentru 21 de judete din jumatatea de vest a tarii, unde, incepand de vineri dimineata si pana duminica dimineata, vor fi ploi torentiale, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina, in unele zone cantitatile de apa ajungand la 80 de litri pe metru patrat. Bucurestiul si 12 judete din estul si sud-estul tarii vor fi, vineri si sambata, sub avertizare cod galben de canicula si disconfort termic, temperaturile in aceste zone ajungand la 37 de grade.

Judetele Alba, Arges, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Maramures, Mures, Olt, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Suceava, Timis si Valcea vor fi sub avertizare cod galben de vineri, ora 08.00, pana duminica, la ora 10.00.

In cele 21 de judete vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, grindina si intensificari de vant cu aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 de litri pe metru patrat si izolat 50 - 80 de litri pe metru patrat.

De joi pana vineri dimineata, Bucurestiul si judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov sunt sub avertizare Cod galben de fi canicula. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35-36 de grade, in Lunca Dunarii vor atinge 38 de grade, iar Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat, informeaza NEWS.ro.

In allte 12 judete - Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj -, aflate pana vineri dimineata sub avertizare cod galben, vor fi ploi si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 30-35 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Tulcea, Teleorman si Vrancea vor fi, vineri si sambata, sub averttizare cod galben de canicula si disconfort termic. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade si izolat 37 de grade in sudul si estul Munteniei, in partea continentala a Dobrogei si in sudul Moldovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.