Social 14 Iulie 2016 10:15
GSP a difuzat, joi, o inregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala cu un pacient internat la Terapie Intensiva care are viermi intr-o plaga de pe ceafa, imaginile fiind filmate de un medic care spune ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste.

GSP spune ca autorul filmarii este un medic, iar imaginile au fost realizate in urma cu doua zile, in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala. In imagini apare un pacient care in spatele urechii are o rana invadata de viermi albi.

VEZI aici clipul. Imaginile va pot afecta emotional “Mai e un caz identic, insa n-am reusit sa-l filmam decat pe acesta”, spune medicul.

“Sunt oameni internati la Arsi in urma cu 10-11 zile. Au fost adusi direct la noi. Cum sectia e plina de muste, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muste”, adauga dictorul, care insista ca filmul sa fie facut public in pofida duritatii sale.

”Ce sens are sa ascundem realitatea? Ce e mai grav: sa aratam sau sa induram asa ceva, pacientii si noi, cei care stim (…) Acestea sunt conditiile in care sunt tratati pacientii in acest spital! Si trebuie schimbate!”, adauga medicul.

Contactat de GSP, seful sectiei ATI de la Spitalul de Arsi, Adrian Stanculea, a raspus initial ca i se pare putin probabil acest caz, apoi recunoaste faptul ca pacientii sunt tratati in conditii de igiena precara.

“Am mai avut cazuri, dar la internare si era vorba de pacienti aflati intr-o stare de mizerie fiziologica. Dar apoi sunt curatati, spalati in unica si celebra baie de la ATI si dezinfectati”, spune Stanculea, potrivit NEWS.ro.

In momentul in care i se atrage atentia ca in acest caz este vorba despre pacient care a acumulat deja zece zile de la internare, Stanculea a raspuns: “Este, evident, vorba de larve de musca, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece sectia ATI nu are conditii de izolare, nu avem usi glisante, nu avem aer conditionat, deci putem avea muste… dar aici putem vorbi si despre o deficienta in tratamentul medical, deoarece acesti pacienti trebuie curatati si pansati zilnic”.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.