Social 11 Iulie 2016 17:15
Cateva zeci de politisti de la Brigda Rutiera a Capitalei au organizat, luni dimineata, o actiune pentru verificarea conditiilor in care se desfasoara excursiile organizate pentru copii la inceput de vacanta. Unul dintre soferii verificati avea o alcoolemie de 0,39 mg/litru in aerul expirat, aproape de limita de la care se declanseaza cercetarea penala.

Soferul prins de politisti luni dimineata urma sa conduca un autocar plin de copii prescolari de la Gradinita "Bob de Grau" din Bucuresti catre Bran. Barbatul, care se numeste Marian Petrus Terciu are 53 de ani, din Brasov, s-a ales cu o amenda de 1.125 de lei si i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru 90 de zile, anunta Politia Capitalei. El va trebui sa dea un examen de siguranta rutiera, in caz contrar retinerea permisului de conducere fiind pentru o perioada de 120 de zile.

Alcoolemia de 0,39 mg/litru in aerul expirat este apropiata de limita de la care se deschide un dosar penal. Potrivit Codului Rutier, de la 0,4 mg/litru in aerul expirat fapta este cercetata drept infractiune, informeaza NEWS.ro.

Calatoria prescolarilor a continuat cu acelasi autocar, insa a fost inlocuit soferul.

Politistii spun ca astfel de actiuni vor mai continua in zilele vacantei de vara, urmand sa fie verificate punctele de intalnire ale copiilor pentru imbarcarea in microbuze si autocare, dar vor fi controale si pe traseele catre zonele turistice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.