Social 7 Iulie 2016 11:45
Reporterii Adevarul au citit pagina cu pagina opera literara a Gabrielei Firea si au vorbit cu criticii si scriitorii care au girat cartile scrise de primarul general.

Membra a Uniunii Scriitorilor primarul general al Capitalei se lauda cu o opera complexa. Daca in campania electorala s-a prezentat in fata opiniei publice ca fiind o iubitoare de cultura, Cristian Delcea si Mihai Voinea au mers la Biblioteca Nationala pentru a patrunde in opera literara a Gabrielei Firea. Mai mult decat atat, acestia au stat de vorba cu criticii si scriitorii care au girat cartile scrise de fosta senatoare.

In 2001 Gabriela Firea publica volum de debut, "O alta lume" (editie bilingva, tiparita in romana si engleza n.r.), volum pentru care era rasplatita cu premiul de debut al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Un an mai tarziu autorul ne ofera un nou volum de poezie. „Treizeci (Picnic pe campul de lupta)“ pare a fi un capriciu personal, o carte-cadou pe care Gabriela Firea si-a facut-o la implinirea varstei de 30 de ani: volumul contine 30 de poezii, cate una pentru fiecare an din viata ei. Acest moft aniversar a fost, insa, girat de nume cu greutate in lumea culturala din Romania. Poemele au fost prefatate de scriitorul Horia Garbea, poet si dramaturg multiplu premiat de Uniunea Scriitorilor: „Gabriela Vranceanu Firea a intrat in literatura cu hotarare, cu aplomb si cu o receptare dintre cele mai favorabile. […] Gabriela Vranceanu Firea cucereste prin naturalete si prin tandretea necontrafacuta cu care priveste si reflecta lumea“.

Cititi pe Adevarul articolul complet despre opera literara a Gabrielei Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.