Social 4 Iulie 2016 14:30
Crucea Rosie Romana implineste astazi 140 de ani de la infiintare, perioada in care s-a aflat mereu in prima linie a asistentei umanitare prin suportul pe care l-a acordat.

Pentru a marca acest moment istoric, a fost dezvelita o placa aniversara la sediul Crucii Rosii Romane din Bucuresti, in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Presedinte Crucea Rosie Romana, a domnului Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana, presedinti si directori ai filialelor organizatiei, voluntari si angajati. Evenimentul va continua la Palatul Elisabeta, cu o receptie la care au fost invitate personalitati din Presedintie si Guvernul Romaniei, oameni de cultura, reprezentanti ai societatii civile, ai Corpului Diplomatic, parteneri si prieteni ai Crucii Rosii Romane.


Sursa foto: Facebook/ Crucea Rosie

In a doua parte a zilei, in parcul Tineretului din Capitala, peste 300 de voluntari vor forma o cruce umana si, alaturi de ambasadorul Crucii Rosii Romane, Iuliana Tudor, vor ridica spre cer 140 de baloane, pentru fiecare an in care organizatia, prin voluntarii sai, a slujit umanitatea in cele mai dificile momente.

Tot pentru a marca acest moment important din istoria organizatiei, timp de o saptamana, o panza de 140 de metri cu mesaje de pace transmise de voluntari din toata tara, va acoperi gardul Palatului Parlamentului.

“Astazi, Crucea Rosie Romana marcheaza 140 de ani de activitate umanitara neintrerupta. Suntem recunoscatori nenumaratelor generatii de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor in nevoie, indiferent de conditii. Ne mandrim cu surorile de Cruce Rosie care au alinat suferinta ranitilor si bolnavilor in timp de razboi, care au tratat copii, tineri si batrani in timpul epidemiilor de malarie, holera, tifos si tuberculoza, care au contribuit la reintregirea familiilor separate de razboi sau de regimul opresiv. Faptele de excelenta din istoria acestei organizatii ne motiveaza si ne obliga sa ne adaptam mereu la ce este nou si sa ramanem in prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua sa aducem bucurie si speranta celor care au nevoie de noi”,
a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Rosii Romane.

Mesajul Principesei Mostenitoare Margareta


Sprijinul oferit de Crucea Rosie Romana de-a lungul celor 140 de ani de la infiintare a fost continuu. In 2015 organizatia a ajutat peste 100.000 de familii si persoane singure cu alimente de baza, a asigurat peste 60 de interventii in situatii de urgenta, prin care s-a oferit sprijin material unui numar de aproape 29.500 de persoane, iar peste 30.000 de romani localizati in zone de risc au beneficiat de programe de informare despre cum sa se comporte in caz de dezastru. In acelasi timp, aproximativ 32.000 de persoane au fost pregatite in acordarea primului ajutor, 7.600 au beneficiat de servicii de prim ajutor, iar prin campaniile de mobilizare sociala la donarea de sange, organizate de Crucea Rosie Romana, 4.400 de persoane s-au implicat. Prin serviciul „Cautari persoane”, Crucea Rosie a solutionat 170 de cazuri pentru restabilirea legaturilor cu familia.

Intregul raport de activitate al Crucii Rosii Romane din anul 2015 poate fi gasit aici.

Citeste si:
220.000 de români, beneficiari ai sprijinului din partea Crucii...
220.000 de români au...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.