Social 4 Iulie 2016 12:00
11 angajati ai penitenciarului au fost raniti si 67 de detinuti au fost evacuati.

Un detinut care se afla in tranzit la Penitenciarul Rahova si-a incendiat celula, 11 angajati ai unitatii care au intervenit pentru stingerea incendiului si evacuarea detinutilor fiind raniti si internati in spital. In timpul incendiului, 67 de detinuti au fost evacuati in curtea penitenciarului.

"Aseara (duminica, n.r.), in jurul orei 22.00, a avut loc un incendiu la Penitenciarul Rahova provocat de un detinut care era cazat singur. S-a intervenit de indata pentru stingerea incendiului, au fost evacuati 67 de detinuti in curtea de plimbare, dupa ce ne-am asigurat ca au fost luate toate masurile si nu mai pot exista alte evenimente negative, acestia au fost cazati inapoi in camerele de detinere. Pe parcursul acestei zile (luni, n.r.) vor fi remediate pagubele materiale. Ca urmare a incidentului, detinutul care a provocat incendiul a fost prezentat la Spitalul Penitenciarului Rahova pentru consult, dupa care a fost internat intr-un spital din reteaua Ministerului Sanatatii”, a declarat pentru News.ro inspectorul principal Carmen Utoiu, ofiter de presa la Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Detinutul se afla in tranzit la Penitenciarul Rahova, intrucat urma sa apara in fata unei instante de judecata din Bucuresti.

"Unsprezece angajati ai Penitenciarului Rahova sunt internati ca urmare a producerii acestui eveniment. Asteptam sa primim datele medicale privind starea atat a detinutului cat si a celor 11 angajati. Aseara, starea detinutului era stabila”, a spus Carmen Utoiu, pentru News.ro

Administratia Nationala a Penitenciarelor si Ministerul Justitiei vor sa ii separe pe acesti detinuti de restul condamnatilor aflati in cursul executarii unei pedepse privative de libertate. Masura face parte dintr-un plan complex de imbunatatire a conditiilor de detentie din Romania, potrivit Ministerului Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.