Social 3 Iulie 2016 11:30
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica, un mesaj de condoleante la incetarea din viata a lui Elie Wiesel, afirmand ca acesta a fost un mare spirit care s-a opus tiraniei si a militat neobosit pentru cauza celor defavorizati si, prin disparitia sa, am pierdut una dintre vocile cele mai puternice impotriva urii.

"Am primit cu profunda tristete vestea mortii lui Elie Wiesel, supravietuitor al ororilor Holocaustului si laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalitatile cele mai influente care si-a folosit din plin aceasta forta pentru a propovadui virtutile tolerantei si ale libertatii, Elie Wiesel va ramane in constiinta umanitatii ca un mare spirit care s-a opus tiraniei si a militat neobosit pentru cauza celor defavorizati", spune seful statului.

Iohannis afirma ca Romania ii onoreaza memoria "cu deplin respect", iar lectiile de viata oferite de Elie Wiesel vor fi "o sursa de inspiratie morala".

"Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea presedintiei Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania si prin munca pe care a depus-o in aceasta calitate. Odata cu disparitia sa, am pierdut cu totii una dintre vocile cele mai puternice impotriva uitarii si a negationismului. Transmit familiei sale si tuturor celor care l-au cunoscut si pretuit sincerele mele condoleante", se mai arata in mesajul presedintelui.

Supravietuitorul Holocaustului si laureatul Nobelului pentru Pace Elie Wiesel, un scriitor prolific si un activist transant a decedat sambata la varsta de 87 de ani, scrie News.ro.

Nascut in 1928, la Sighet, Wiesel a scris despre experienta sa in lagare naziste, iar in 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace.

Una dintre capodoperele sale este Night, care are la baza experienta sa de prizonier in lagarele Auschwitz, Buna si Buchenwald.

Comitetul norvegian Nobel i-a acordat Premiul Nobel pentru Pace in 1986 pentru "activitatea practica in cauza pacii, ispasire si demnitate umana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.