Daca mancarea pregatita in oale de aluminiu nu este daunatoare pentru organism, particulele de aluminiu care raman pe mancare atunci cand gatim cu folie, sunt foarte periculose pentru sanatate.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit ca ingestia a 40mg per kilogram din greutatea persoanei pe zi este o cantitate sigura, insa cercetatorii au descoperit un nivel periculos de mare de aluminiu in produsele alimentare dupa ce au fost preparate, reincalzite si chiar care s-a racit pe o folie de aluminiu. Este alaramant, intrucat atunci cand aluminiul se acumuleaza in organism, aceasta poate duce la aparitia osteoporozei sau a Alzheiemrului, scrie saveourbones.com.
Aluminiul poate afecta si persoanele cu disfunctie renala, reducand totodata rata de crestere a celulelor din creier, relateaza descopera.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro