Social 1 Iulie 2016 16:15
Retrospectiva festivalului de film Pelicam, la cinema Elvira Popescu, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, la Romexpo, repetitii cu public, la Teatrul Odeon, si un concert in premiera europeana cu Therion, la Hard Rock Cafe, sunt propunerile pentru petrecerea timpului liber in Bucuresti, in acest sfarsit de saptamana.

Cele mai apreciate documentare prezentate la editia a cincea a Pelicam - Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni vor fi proiectate la Bucuresti, intr-o retrospectiva care va avea loc la Cinema Elvira Popescu pe 1, 2 si 3 iulie.

Timp de trei zile, cinefilii vor viziona pelicule despre mediu si oameni, diverse si provocatoare. Selectia abordeaza teme precum exploatarea carbunelui si orasele fantoma din China, viata in mijlocul zonei interzise de la Cernobil, colectionarii de oua de pasari rare sau industria saraciei din tarile in curs de dezvoltare. ”Behemoth”, in regia lui Zhao Ling, 2015, o coproductie China - Franta, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj din competitia 2016. Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu si online prin Eventbook.

Selectia oficiala a evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte cuprinde 28 de scurtmetraje, multe dintre acestea fiind premiate cu Oscar, César si Palme d'Or, care vor putea fi vizionate, sambata, 2 iulie, de la ora 21.00 pana la 05.00, in pavilionul central al Romexpo.

Cel mai asteptat film al noptii este marele castigator al premiului Oscar in 2016, ”Balbaitul” (Marea Britanie, 2015), de Benjamin Cleary, o fictiune emotionanta despre singuratate si curaj, informeaza organizatorii, ShortsUp. Doza de sarcasm si comedie neagra e adusa in program de ”Pranzul de duminica” (Franta, 2015), de Celine Devaux, castigatorul premiului César pentru animatie, o poveste despre familii, potrivit NEWS.ro.

Weekendul acesta, pe marile ecrane romanesti, vor avea premiera ”Agenti aproape secreti/ Central Intelligence”, regizat de Rawson Marshall Thurber, ”Traind printre demoni 2/ The Conjuring 2”, regizat de James Wan, si ”Inainte sa te cunosc/ Me Before You”, regizat de Thea Sharrock.

In filmul ”Traind printre demoni 2/ The Conjuring 2”, Vera Farmiga si Patrick Wilson revin in rolurile sotilor Warren care trebuie sa investigheze unul dintre cele mai terifiante cazuri din profesia lor. Cei doi ajung in nordul Londrei pentru a ajuta patru copii si pe mama lor, care locuiesc intr-o casa bantuita de spirite malefice, potrivit cinemagia.ro.

Citeste si:
Cele mai așteptate filme ale anului 2023
Cele mai așteptate filme ale...

”Agenti aproape secreti/ Central Intelligence” prezinta povestea unui agent CIA care se intoarce in orasul natal pentru reuniunea de liceu. El il ia ca partener pe un fost coleg, devenit contabil, pentru a rezolva un caz top secret. Fara sa mai poata renunta, contabilul isi risca viata in schimburi de focuri, urmariri cu masina si actiuni de spionaj.

Inspirat din best-seller-ul scris de JoJo Moyes, filmul ”Inainte sa te cunosc/ Me Before You” urmareste povestea tinerei Lou si a lui Will, un barbat de succes ajuns in scaunul cu rotile dupa un accident. Will simte ca nu mai are pentru ce sa traiasca pana cand o angajeaza pe Lou ca infirmiera.

Cei care sunt interesati sa vada cum se construieste un spectacol de teatru marca Andrei Serban, sunt asteptati in serile de vineri si sambata, de la ora 19.00, la repetitiile deschise pentru spectacolul "Soldatul de ciocolata sau (Armele si omul)", de George Bernard Show, montat de Andrei Serban pentru prima data la Teatrul Odeon. Pretul biletelor este de 31,80 de lei si 15,90 lei si pot fi cumparate de la agentia de bilete sau rezervate de pe site-ul teatrul-odeon.ro.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

”Till Eulenspiegel”, spectacolul Teatrului ”Tony Bulandra” din Targoviste se va juca in cadrul festivalului ”Teatru, Strada si Copil”, sambata, in Parcul Herastrau, de la ora 11.00, iar duminica, de la aceeasi ora, va fi prezentat spectacolul ”Legenda lacului invartita”, al Teatrului pentru copii si tineret ”Aschiuta” din Pitesti.

Spectacolul ”Fidelio” este ultima premiera a stagiunii la Opera Nationale Bucuresti, iar reprezentatia se va juca vineri, de la ora 19.00. Singura opera a lui Ludwig van Beethoven a fost montata la ONB de regizorul britanic Graham Vick, iar Cristian Mandeal se va afla la pupitru.

Iubitorii de teatru pot vedea spectacolul gratuit ”Parapanghelos”, o interpretare moderna a “Canticele comice” ale lui Vasile Alecsandri, un cabaret despre moravurile lumii de ieri si de aastazi, vineri, de la ora 20.00, in amfiteatrul Teatrului Masca din Bulevardul Uverturii.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Cea de-a treia editie a Festivalului Shine se va desfasura la Arenele Romane din Bucuresti, de vineri pana sambata. Alternosfera, Subcarpati, Robin and the Backstabbers, Firma, Travka si Coma se numara printre cele 18 formatii confirmate. In ziua concertului,, abonamentele costa 100 de lei, iar biletele pentru o zi, 60 de lei.

Trupa symphonic metal Therion sustine, duminica, de la ora 21.30, un concert acustic, in premiera europeana, la Hard Rock Cafe din Bucuresti, unde va prezenta piese de pe mai multe albume cuprinse in discografia sa. Biletele pentru concertul de la Bucuresti sunt disponibile in reteaua iabilet.ro, la mai multe categorii de pret - 92, 127 si 157 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.