Social 27 Iunie 2016 12:00
Festivalul Bucharest Pride a ajuns la cea de-a 12 editie, iar anul acesta s-a desfasurat sub semnul familiei.

Primarul Londrei s-a alaturat manifestarilor Pride din Londra, exprimandu-si astfel sprijinul pentru comunitatea LGBTQ din capitala Regatului Unit.


Participantii la acest mars au militat pentru nediscriminare, drepturi egale si vizibilitate pentru comunitatea LGBT, precum si impotriva intolerantei.


Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru

In jur de 2500 de participanti au fost prezenti la eveniment, acestia venind cu baloane in culorile curcubeului si arborand steagul LGBT intr-o atitudine calma si prietenoasa. La mars au participat si inalti oficiali: Michael Roth, Ministrul de Stat German pentru Afaceri Europene, Carla Delgado, prima persoana trans aleasa ca parlamentar in Spania, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, Dean Thompson, adjunctul sefului misiunii Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, precum si ministrul pentru dialog social, Violeta Alexandru, marcand astfel o premiera in Romania, unde un ministru in functie se alatura manifestarilor comunitatii LGBT.


Paul Brumell, ambasadorul Regatului Unit in Romania


Artista Andreea Balan s-a alaturat benevol actiunii si a invitat lumea sa participe la parada LGBTQ din Bucuresti.

Si ambasa Suediei s-a alaturat demersului initiat de Asociatia Accept.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.