Social 23 Iunie 2016 15:30
Vara si vacantele de un weekend sau mai lungi, de cateva zile, ne pot da peste cap rutina. Ne trezim mai tarziu, petrecem pana dimineata, mancam ceva pe fuga sau uitam sa ne hidratam asa cum o facem intr-o zi obisnuita de birou. Oricat ne-ar placea aceasta perioada din an, trebuie sa avem grija si de sanatatea organismului nostru, astfel incat vacanta sa ramana placuta.

Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara si coordonator al Clinicilor Dr. Melnic, ne explica ce anume trebuie sa facem pentru a ne pastra zambetul frumos pe tot parcursul verii.

Cu toate ca, de obicei, rutina este un semn de monotonie pe care il detestam, este esentiala pentru sanatatea organismului nostru. Fie ca vorbim despre tabieturi zilnice sau mentinerea unei diete echilibrate, bogate in vitamine si nutrienti, organismul nostru are un set de nevoi pe care ar trebui sa-l avem in vedere chiar si in vacanta, cand nicio zi nu seamana cu alta.

„In anotimpul cald, sanatatea dintilor presupune o grija speciala. Mai presus de igiena zilnica, pe care este indicat sa nu o lasam la o parte nici macar in vacanta, este important sa consumam cat mai multe fructe si legume naturale, sa evitam inghetata si bauturile foarte reci, precum si dulciurile bogate in zahar. Intr-adevar, vara este anotimpul cel mai favorabil aparitiei cariilor si intensificarii sensibilitatii dentare. De aceea, recomand tuturor sa se bucure cu moderatie de placerile de sezon”,
spune Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara si coordonator al Clinicior Dr. Melnic.

Iata 4 moduri prin care ai putea sa-ti ingrijesti sanatatea dintilor pe timpul verii fara sa-ti strici vacanta:

1. Mentine-ti igiena zilnica. Mai bine de speli de doua-trei ori pe zi pe dinti, decat sa vii o singura data la stomatolog cu dureri!
Stim, e greu sa te trezesti dimineata si atunci cand o faci vrei sa te duci direct pe plaja. Dar, decat sa te confrunti cu dureri dentare sau sa-ti scurtezi vacanta pentru a merge la medicul tau specialist, mai bine te speli pe dinti dimineata, seara si oricand simti ca este nevoie. Pentru ca un zambet face lumea mai frumoasa, foloseste o pasta de dinti cu efect de albire, pentru ca zambetul tau sa fie cel mai frumos accesoriu pe care il porti vara aceasta!

2. Mergi la un consult de specialitate inainte de a pleca in vacanta. Mai bine previi decat sa tratezi!

Asa cum te duci la supermarket sa-ti faci ultimele cumparaturi pentru vacanta, ar trebui sa-ti intre in reflex si mersul la stomatolog inainte de a pleca in concediu. Potrivit unui comunicat remis 9am, de cele mai multe ori, problemele care apar pe neasteptate sunt agravari ale unor probleme cu care te confrunti de mai mult timp si pe care nu le-ai constientizat inca. De aceea, o consultatie de specialitate ar putea sa te ajute sa previi o durere sau un disconfort care ar putea sa-ti strice vacanta.

Citeste si:
Adidas Ozweego - adidași la modă care vor fi un hit în această vară
Adidas Ozweego - adidași la...

Asadar, pentru o vacanta reusita, trece-ti pe lista si programarea la medicul stomatolog.

3. Mai ales pentru cei mici, impacheteaza si un set de prim-ajutor care sa includa tot ce trebuie pentru a trata pe loc o eventuala accidentare

Din moment ce mersul la mare se termina de cele mai multe ori cu un meci de volei sau cu o constructie impunatoare din nisip, trebuie sa fii pregatit si pentru o eventuala accidentare. Si nu ne referim aici exclusiv la copii. Ai grija sa pui in bagaj si bandaje pentru a opri sangerarea si batiste pentru comprese, precumm si analgezice, pentru a diminua durerea, se arata in comunicat. Nici nu stii cand te poate lovi ghinionul.

4. Dulciurile, cocktailurile reci si inghetata sunt delicioase, mai ales vara. Dar ar fi bine sa le mai rarim, daca nu vrei sa te confrunti cu posibile carii dentare!

Cum altfel sa stai la plaja fara un cocktail rece sau o inghetata in mana? Nu spune nimeni ca ar trebui sa ne ferim cu totul de aceste delicii, ci doar sa ne bucuram de ele cu cap. Sensibilitatea dentara este mai ales agravata de trecerile bruste de la cald la rece, de alimentele foarte dulci, foarte reci sau foarte calde. Ca sa nu mai spunem de caria dentara care apare tot din cauza alimentelor bogate in zaharuri! Asa cum te feresti de razele soarelui la amiaza ai putea sa te bucuri de un singur cocktail rece pe zi, in loc de 2-3.

Citeste si:
Maurice Munteanu, declarații dureroase despre moartea tatălui său....
Maurice Munteanu, declarații...

Chiar daca nu ne mai trezim la aceeasi ora in fiecare zi si ne este din ce in ce mai dificil sa preconizam unde are sa ne prinda seara, trebuie sa avem grija de sanatatea dintilor nostri chiar si pe timpul verii. Acum ca stim care sunt cele mai importante 4 moduri prin care ne putem bucura de un zambet fericit pe tot parcursul verii, ne putem intoarce la planificarea celei mai frumoase vacante!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.