Social 22 Iunie 2016 08:40
CFR Calatori incepe o ancheta, dupa ce doua trenuri care au circulat ieri pe rutele Arad-Mangalia si Constanta - Bucuresti Nord au avut intarzieri, primul de peste opt ore din cauza copacilor cazuti pe linia de cale ferata in urma furtunii de duminica noapte, iar al doilea de aproape doua ore, dupa ce locomotiva s-a defectat la intrarea in statia Cernavoda Pod.

"Dupa finalizarea acesteia (a anchetei - n.r.), Comisia de Cercetare va dispune masurile aferente", a anuntat marti CFR Calatori.

Trenul IR 1582, in care se aflau 326 de persoane si care a plecat din Gara Constanta si urma sa ajunga la Bucuresti, s-a defectat la intrarea in statia Cernavoda Pod, in jurul orei 13:35, avand loc "o degajare de fum la ferodouri". Locomotiva scotea fum, mecanicul observand o problema la frane, iar compania feroviara a trimis o locomotiva de rezerva care sa preia garnitura.

"Cei aproximativ 326 de pasageri si personalul de tren (mecanic si conductori) nu au fost in pericol. Trenul este remorcat de o locomotiva de ajutor sosita din Fetesti, de unde a plecat cu intarziere de aproximativ 107 minute. Circulatia trenurilor care circula pe aceeasi ruta nu este afectata", a transmis ulterior CFR Calatori.

Un alt tren, IR 1822, care circula de la Arad la Mangalia, a avut o intarziere de circa 8 ore si jumatate, fiind blocat din cauza unor copaci cazuti pe linie in zona Petrosani, in urma furtunii din cursul noptii de duminica.

"S-a surpat terasamentul firului 2 de circulatie, iar caderea copacilor in gabaritul caii ferate a dus la intreruperea alimentarii cu energie electrica a liniilor de contact si implicit la intreruperea traficului feroviar", a transmis operatorul feroviar pentru NEWS.ro.

Pana la redeschiderea circulatiei in conditii de siguranta, trenul a stationat in Baru Mare, ajungand in Bucuresti Nord cu o intarziere de circa 6 ore jumatate. Ulterior, in jurul orei 13:45, a fost necesara interventia cu o locomotiva de ajutor intre Fundulea si Sarulesti din cauza unei defectiuni tehnice la locomotiva initiala.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Din acel punct trenul a plecat cu o intarziere de doua ore, astfel ca a ajuns la Constanta cu 8 ore si jumatate mai tarziu fata de orar.

Compania a precizat marti ca a asigurat legaturi catre destinatiile de calatorie pentru toti pasagerii care, din cauza intarzierilor produse, au pierdut trenurile la care aveau bilete.

Totodata, cei care au bilete sau abonamente la trenuri afectate si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.