Social 18 Iunie 2016 15:00
Meteorologii au anuntat vreme caniculara pentru sambata in cea mai mare parte a tarii, cu maxime termice care vor ucra pana la 35-38 de grade Celsius.

"In vreme de canicula este recomandat sa consumam cel putin doi litri de apa, mai putina cafea sau sucuri dulci, iar daca mergem in oras, trebuie sa ne oprim cate 10 minute o data pe ora intr-o incinta racoroasa.", spune Alis Grasu, managerul general al Serviciului de ambulanta Bucuresti- Ilfov, citata de Mediafax.

Mai multe puncte de prim-ajutor au fost deschise în Capitală, măsura fiind luată după ce meteorologii au anunţat o vreme caniculară pentru acest weekend, temperaturile urmând să aibă valori între 35 şi 37 de grade Celsius.

Punctele de prim-ajutor sunt dotate cu apă potabilă, trusă medicală, tensiometru, aer condiţionat şi medicamente de primă urgenţă şi vor fi deschise pe toată durata caniculei, între orele 10:00 - 18:00.

Incepand de vineri, bucurestenii s-au confruntat cu temperaturi de 50 de grade Celsius la nivelul asfaltului, la soare, spun meteorologii. Temperaturile sufocante vor cuprinde toata tara, iar medicii le recomanda romanilor sa tina cont de cateva sfaturi care vor face caldura mai suportabila, relateaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.