Social 17 Iunie 2016 16:00
Reprezentantii Politiei Judetene Brasov au anuntat ca varstele copiilor care se aflau in autocarul implicat in accidentul de la Persani sunt intre 12 si 17 ani.

Potrivit comisarului-sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al Politiei Brasov, aflat la locul accidentului, in autocar se aflau 28 de persoane, iar autovehiculul avea 28 de locuri.

El a spus ca in autocar se aflau minori cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, dar si adulti.

Accidentul s-a produs pe DN 1, in localitatea Persani din judetul Brasov, unde un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat. Primele informatii arata ca in urma accidentului si-au pierdut viata patru persoane - trei adulti si un copil. De asemenea, 22 de persoane au fost ranite.

Din primele informatii reiese ca soferul autocarului ar fi intrat cu viteza intr-o curba periculoasa, astfel ca a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile.

Potrivit prefectului de Brasov, Ciprian Bancila, a fost pus in aplicare Planul Rosu de Interventie, opt echipaje SMURD si doua autospeciale de descarcerare fiind la locul accidentului. Totodata, s-a solicitat interventia a doua elicoptere SMURD pentru victimele care sunt in stare foarte grava, insa nu a fost nevoie de acestea, scrie News.ro.

Adultii raniti in accident au fost dusi la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, iar copiii la Spitalul de Pediatrie, cu 20 de ambulante si echipaje SMURD, a spus prefectul de Brasov, Ciprian Bancila. Ulterior, s-a intervenit pentru descarcerarea persoanelor decedate.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, pentru News.ro, ca un elicopter SMURD este pregatit, in cazul in care va fi necesar transferul unor victime la Bucuresti.

Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, a declarat pentru News.ro ca in autocar se aflau 31 de elevi, doi adulti si cei doi soferi. Acestia erau de la Palatul Copiilor din Iasi si de la Colegiul National de Arta "O. Bancila", componenti ai ansamblului folcloric Hora, care se deplasau catre Arad, pentru a participa la un festival international de folclor al copiilor (17-19 iunie). "Palatul Copiilor incheiase un contract cu transportatorul pentru aceasta deplasare", se arata intr-un comunicat de presa al ISJ Iasi.

Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii anunta ca un numar de 31 de persoane - 28 de copii si trei adulti - se aflau in autocarul care s-a rasturnat in judetul Brasov.

Roxana Nica, purtator de cuvant al Registrului Auto Roman (RAR), a declarat, pentru News.ro, ca autobuzul care s-a rasturnat in judetul Brasov avea ITP valabil din luna aprilie si fusese omologat pentru 25 de locuri.

Traficul pe DN 1 intre Brasov si Fagaras este in continuare blocat pe ambele sensuri. Pana la redeschiderea drumului, poate fi folosita ruta ocolitoare DN 73A Rasnov - Zarnesti - Sinca Noua - Sinca Veche - Sercaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.