Social 16 Iunie 2016 08:00
Circ & Variete Globus trebuie sa plateasca UCMR-ADA aproape 995.000 lei, pentru muzica difuzata in cadrul spectacolelor de circ in perioada mai 2004 - septembrie 2007.

"Dupa 9 ani de proces, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat castig de cauza titularilor de drepturi de autor reprezentati de catre UCMR-ADA in dosarul cu nr. 15.276/3/2007, decizie pronuntata vineri, 10 iunie 2016. Circ & Variete Globus a fost obligat la plata sumei de 994.153 lei, reprezentand drepturi patrimoniale ale autorilor de opere muzicale ce au fost comunicate public in cadrul spectacolelor de circ organizate de Circ & Variete Globus, in perioada mai 2004 - septembrie 2007", se arata intr-un comunicat al UCMR-ADA.

Potrivit sursei citate, Circ & Variete Globus a pretins ca nu exista un act si un drept de comunicare publica a operelor muzicale atunci cand muzica este interpretata direct de catre artisti, iar publicul este prezent la locul de provenienta al comunicarii publice, respectiv la sala de spectacol, relateaza hotnews.ro.

In noiembrie 2011, Curtea de Justitie a Uniunii Europene de la Luxemburg a hotarat ca in acest caz exista un drept si act de comunicare publica in forma sa traditionala. S-a stabilit astfel ca Directiva 2001/29/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 22 mai 2001 nu este exhaustiva si reglementeaza doar o parte a dreptului de comunicare publica, informeaza UCMR-ADA.

"Finalizarea acestui litigiu pune capat controversei si recunoaste existenta si gestionarea colectiva obligatorie a drepturilor de autor de comunicare publica a operelor muzicale in spectacole si concerte cu interpreti, cum este si cazul muzicii comunicate public in spectacolele de circ", se precizeaza in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.