"Aceste rezultate lasa sa se creada ca un consum de bauturi foarte calde este o cauza probabila a cancerului de esofag si ca temperatura, mai degraba decat bauturile in sine, pare sa fie cauza", a afirmat Christopher Wild, directorul Centrului international de cercetari asupra cancerului (CIRC/IARC).
Bauturile foarte calde sunt cele consumate la temperaturi de 65 grade Celsius sau mai mult, potrivit CIRC.
Studii efectuate in China, Iran, Turcia si in tarile Americii de Sud, unde ceaiul sau mate sunt consumate traditional foarte fierbite (circa 70 grade C), au aratat ca riscul cancerului de esofag creste odata cu temperatura la care bautura este consumata, relateaza hotnews.ro.
"Temperaturile normale pentru cafea si ceai in tarile europene si in America de Nord sunt sub acest nivel. Cafeaua si ceaiul sunt consumate sub 60 de grade", explica Dr Dana Loomis, epidemiolog la CIRC.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro