Social 10 Iunie 2016 17:30
Dosarul barbatului care a sunat, joi, la 112 si a anuntat ca in cladirea Globalworth Tower de pe Calea Floreasca, in care lucra ca paznic, se afla o bomba a fost preluat de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, suspectul fiind audiat pentru infractiuni la legea privind combaterea terorismului.

Barbatul a recunoscut acuzatiile, iar anchetatorii nu au dispus masuri preventive impotriva lui. Paznicul, care ar fi sustinut ca a vrut sa faca o gluma, potrivit unor surse din Politie, este cercetat pentru infractiuni la legea 535/2004 privind privind prevenirea si combaterea terorismului.

"Alarmarea, prin orice mijloace si fara un motiv intemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivitati, a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol, a organelor cu atributii in domeniul securitatii nationale sau de mentinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la raspandirea sau folosirea de produse, substante, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natura sa puna in pericol viata, integritatea corporala sau sanatatea oamenilor ori a animalelor sau mediul inconjurator ori sa cauzeze consecinte deosebit de grave, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”, se arata in articolul 38 al legii in cauza.

Potrivit surselor citate, apelul la 112 a fost facut de paznic, joi, in jurul orelor 14.00 chiar din zona in care se afla cladirea de birouri.

Cercetarile s-au desfasurat pe doua planuri - o parte dintre politisti au verificat cladirea din punct de vedere pirotehnic, iar o alta echipa de anchetatori s-a concentrat pe identificarea persoanei care a apelat numarul unic de urgenta, scrie News.ro.

Apelul la 112 a fost inregistrat la ora 13.55, sesizarea fiind trimisa mai departe Serviciului Pirotehnic din Politia Romana. Cladirea de birouri, care are 26 de etaje si se afla in cartierul Floreasca, in Sectorul 2 al Capitalei, a fost evacuata. De asemenea, zona a fost imprejmuita, circulatia rutiera fiind ingreunata. Dupa verificarile pirotehnistilor, angajatilor li s-a permis sa revina in cladire.

Cladirea Globalworth Tower este a doua cea mai inalta cladire din Romania. Are 26 de etaje la suprafata si trei niveluri de subsol, 638 de locuri de parcare si o suprafata desfasurata de 58.262 de metri patrati si a fost data in folosinta in 2016, o parte din cladire fiind inca libera.

Citeste si:
Atacuri cu bomba la Ierusalim: cel puțin 15 răniți. Prima ipoteză a...
Atacuri cu bomba la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.