Social 10 Iunie 2016 12:15
Uliana Ochinciuc, fosta partenera a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a ajuns vineri dimineata la sediul DNA, pentru audieri, ea refuzand sa faca declaratii inainte de a se intalni cu procurorii.

Directia Nationala Anticoruptie o cerceteaza pe Uliana Ochinciuc pentru spalare de bani, ca si pe fratele ei, Radu Ochinciuc si pe fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Miron-Victor Panaitescu.

In acelasi dosar, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, este urmarita penal pentru complicitate la evaziune fiscala.

In perioada 29 aprilie 2016 - 13 mai 2016, Dan Condrea a transferat 229.024 de euro in conturile Ulianei Ochinciuc si 320.000 de euro in conturile lui Radu Ochinciuc, in scopul ascunderii sau al disimularii originii ilicite a banilor, sustin procurorii DNA.

"Sumele obtinute din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala au fost transferate in conturile bancare deschise in Cipru si in Romania de catre suspectele Hatom Limited si Chemical & Pharmaceutical Solutions", potrivit DNA.

Sumele respective ar fi revenit in Romania, fie in conturile bancare personale ale lui Condrea si ale tatalui sau (suma totala - 1.239.900 euro), fie in conturile unei retele formate din noua societati comerciale controlate de suspectul Miron-Victor Panaitescu, in baza unor operatiuni de consultanta fictive prin care se urmarea sa se ascunda originea infractionala a banilor (suma totala - 2.768.050 euro), mai sustine DNA.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidentiat in actele contabile operatiuni fictive de intermediere a achizitiilor de bunuri, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat cu o suma estimata, in aceasta etapa a cercetarilor, la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro), scrie News.ro.

Citeste si:
Partenera lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, audiata din nou la DNA
Partenera lui Dan Condrea,...

Pe de alta parte, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au ridicat, joi, documente de la 300 de unitati sanitare care au avut contracte cu firma Hexi Pharma, in cadrul anchetei privind dezinfectantii diluati din spitale, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate, anchetatorii ridica documente care vizeaza relatiile comerciale cu firma Hexi Pharma, pentru furnizarea de substante biocide, urmand sa se verifice daca s-a respectat legislatia privind achizitiile publice.

Uliana Ochinciuc a fost audiata si miercuri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul privind decesul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.

Anchetatorii au la dosar mesaje intre Uliana Ochinciuc si Dan Condrea trimise cu cateva minute inainte de accidentul patronului Hexi Pharma. In mesaje, Uliana Ochinciuc il intreba pe Dan Condrea ce face si il atentiona sa aiba grija, “sa nu faca o prostie”. Dan Condrea i-a raspuns” “Meditez”.

Citeste si:
Femeia care a lovit-o pe Cristina Joia a fost identificată și...
Femeia care a lovit-o pe...

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.