Social 10 Iunie 2016 13:15
Salariatii care au fost in concedii medicale sau in concedii fara plata vor putea beneficia de concediul de odihna anual, potrivit unor noi reglementari adoptate ieri de Guvern.

Modificarea vizeaza salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare.

In cazul in care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata au fost de 12 luni sau mai mari si s-au intins pe doi sau mai multi calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care au lipsit de la serviciu.

Sunt revizuite astfel preverile HG nr.250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, relateaza DIGI24.

„Prin hotararea adoptata ieri, Romania se conformeaza si pune in aplicare dispozitiile articolului 7 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru. Comisia Europeana, prin scrisoarea de punere in Intarziere-Incalcare nr.2013/4233, considera ca legislatia nationala din Codul Muncii din Romania si din HG 250/1992, nu poate fi considerata ca fiind compatibila cu articolul 7 din Directiva 2003/88/CE si a invitat Guvernul Romaniei sa prezinte observatiile necesare. Urmare acestei solicitari, Romania a realizat demersurile legislative de modificare si completare a Legii nr.53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, potrivit Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.