Social 9 Iunie 2016 18:00
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, joi, in dosarul “Motorina”, pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar la cinci ani de inchisoare cu executare, pe Radu Nemes la noua ani, pe sotia acestuia, Diana Nemes, la sapte ani si pe fostul sef al vamilor Viorel Comanita la cinci ani de inchisoare, decizia nefiind definitiva.

Instanta i-a mai condamnat pe Dumitru Chirvasitu la opt ani de inchisoare, pe Mihai Buliga, Andrei Juganaru, Dumitru Preda, Ovidiu Moldovan si Pavel Ghise la cate sapte ani de inchisoare.

Fostul ofiter DIPI Florin Secareanu si Lucian Florin Ionescu au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare cu executare.

Mariana Vranceanu a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare, iar Nicolae Belba a fost condamnat la trei ani si cinci luni.

Instanta a mai dispus ca inculpatii sa plateasca ANAF despagubiri civile de 242 milioane de lei.

Decizia in dosarul “Motorina” nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.

Sorin Blejnar si sotii Radu si Diana Nemes au fost trimisi in judecata in iulie 2014, pentru fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro, scrie News.ro.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2011 - 2012, Radu si Diana Nemes si alte sapte persoane au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor aferente unor tranzactii cu aproximativ 90.000 de tone de motorina comercializate sub aparenta unor produse petroliere inferioare.

Grupul ar fi fost sprijinit de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, de fostul sau sef de cabinet Codrut Alexandru Marta, de fostul sef al vamilor, Viorel Comanita, si de fostul ofiter DIPI Florin Secareanu, printre altii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.