Social 1 Iunie 2016 18:20
In contextul Zilei Internationale a Copilului, UNICEF in Romania a celebrat 25 de ani de parteneriate in beneficiul copiilor din Romania si 70 de ani in beneficiul copiilor din intreaga lume in cadrul unei gale aniversare care a avut loc marti, 31 mai 2016, la Hotel Sheraton. Alaturi de parteneri, sustinatori si de copii, UNICEF a sarbatorit progresele facute in Romania si la nivel international in ceea ce priveste respectarea si promovarea drepturilor copiilor.

“UNICEF a semnat primul acord de parteneriat cu Romania in anul 1991. La vremea aceea, am oferit asistenta umanitara. Astazi, Romania este o tara membra a Uniunii Europene in care indicatorii sociali pentru copii au inregistrat progrese remarcabile in ultimii 25 de ani. Rolul nostru este sa sprijinim si sa lucram in parteneriat cu Guvernul si Parlamentul, sa generam evidente prin intermediul studiilor si modelelor inovatoare testate la nivel local, sa facem advocacy pentru realizarea drepturilor copilului, sa mobilizam resurse pentru ei. In anii care urmeaza vom pune mai mult accentul pe identificarea de bune practici si expertiza pe care Romania sa le impartaseasca cu alte tari. Impreuna putem construi o lume mai buna pentru toti copiii din Romania si, astfel, o lume mai buna pentru noi toti”, a declarat dna.Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania.

Dl.Dragos Pislaru, Ministrul Muncii, dl.Adrian Curaj, Ministrul Educatiei, Dl.Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, dna.Daniela Gitman, Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Externe, au felicitat UNICEF si au adresat un mesaj de multumire pentru cei 25 de ani de prezenta in Romania si cei 70 de ani in lume in beneficiul copiilor.

Dna.Anca Dragu, Ministrul Finantelor, dna.Violeta Alexandru, Ministrul Delegat pentru Dialog social Dl.Florin Iordache, Vicepresedinte Camera Deputatilor, dna.Ioana Cazacu, Secretar de Stat, Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse, dna.Mihaela Ungureanu, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati, E.S. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, E.S.Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei si Hertegovina, E.S.Dna.Nieves Ileana Hernandez Portales, Ambasadorul Republicii Cuba in Romania, dna.Ligia Deca, Consilier de Stat, Administratia Prezidentiala, parlamentarii: dna.Ana Birchall, dna. Mariana Campeanu, dna.Liliana Minca, dna.Cristina Nichita, dna.Gabriela Podasca, dna.Lucia Varga, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, ai organizatiilor internationale, ai ONG-urilor, ai sectorului privat si jurnalisti au participat la eveniment.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Invitatii au felicitat UNICEF pentru rolul de catalizator al eforturilor in beneficiul copiilor vulnerabili si pentru parteneriatele din ultimii 25 de ani pentru a dezvolta si implementa reforme, strategii, politici publice, legi si servicii pentru bunastarea tuturor copiilor din Romania.

Potrivit unui comunicat remis 9am, gala aniversara a fost prezentata de Andreea Marin, Ambasador National pentru UNICEF in Romania. Momente artistice speciale au fost oferite de grupul Hyperionii de la Palatul Copiilor Bacau, precum si de Alexandra Usurelu. Smiley, Ambasador National pentru UNICEF in Romania, le-a oferit o surpriza Hyperionilor.

Hotel Sheraton, parte a Starwood Hotels partener global al UNICEF, a oferit aceasta gala.

UNICEF, cea mai mare organizatie din lume pentru copii, este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza impreuna cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.

Citeste si:
Serghei Lavrov, anunț despre o ordine mondială "multipolară, justă...
Serghei Lavrov, anunț despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.