Social 31 Mai 2016 17:40
Ziua Internationala a Copilului va fi marcata in Capitala in acest an de numeroase spectacole, targuri, concerte si expozitii, printre evenimentele la care copiii pot participa numarandu-se si concursuri de desene pe asfalt dar si o Zi a Portilor Deschise organizata de Ministerul Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizeaza miercuri, 01 iunie, Ziua Portilor Deschise, eveniment care se va desfasura intre orele 08.00 – 13.00, la care participantii vor putea vedea atat activitatea structurilor din institutiile subordonate MAI, cat si tehnica expusa de acestea. Sala de videoconferinte va fi deschisa publicului, in timp ce in parcarea institutiei copiii vor putea urmari exercitii ale politistilor, pompierilor si jandarmilor si demonstratii ale cainilor special antrenati pentru interventii. Tot in parcare vor fi expuse si doua elicoptere, unul SMURD si unul de politie.

In acest context, traficul rutier va fi restrictionat pe Strada Academiei intre Strada Dem I. Dobrescu si Strada Ion Campineanu, incepand de marti, orele 20.00, pana miercuri, orele 17.00.

In Parcul Alexandru Ioan Cuza va avea loc un eveniment cu jocuri si concursuri care se va desfasura pe parcursul intregii zile, la care sunt asteptati mii de parinti si copii. Acestia vor fi intampinati cu jocuri, expozitii, muzica, dans si concursuri cu premii.

La Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" copiii cu varste de pana la 18 ani vor avea intrarea libera. Muzeul va fi deschis intre orele 10.00 – 20.00 pentru expozitia permanenta. Participantii vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colectiilor Muzeului. Copiii vor afla informatii distractive despre biodiversitatea Romaniei, dar si despre fauna mondiala, originile si evolutia vietii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane. Anul acesta, copiii vor putea vedea in premiera in Romania Diodrama. Proiectul atrage atentia publicului asupra consecintelor taierii ilegale de paduri, potrivit unui comunicat al Muzeului.

In Parcul Lumea Copiilor, cei mici sunt asteptati la Targul de Ziua Copiilor,unde se vor putea bucura de trenulete, tobogane, castele gonflabile si activitati recreative si culturale, pe fundalul unor spectacole si concerte sustinute in aer liber, scrie MEDIAFAX.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
Sector 6 ii va intampina pe copii, incepand cu orele 10.00 la "Conacul Golescu Grant", cu o petrecere. Activitatile propuse in acest loc vor fi prezentate de copiii care frecventeaza cursurile gratuite de canto, dans, karate si teatru.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

Incepand cu orele 17.00, copiii sunt asteptati la standul Israel din cadrul Salonului International de Carte Bookfest, in Pavilionul C4 Romexpo, la un program special de desenat si colorat. In curtea Romexpo, pentru prima data in istoria Bookfest va fi organizat un program de desene cu creta pe asfalt.

Cei mici sunt asteptati, incepand cu orele 18.00, in Parcul Bazilescu pentru o reprezentatie cu actori care vor pune in scena basme.

Ziua Copilului se va incheia printr-un concert special la Sala Radio, incepand cu orele 19.00, unde vor urca pe scena Orchestra de Radio si Corul de Copii Radio, dirijate de Voicu Popescu, alaturi de invitata speciala a serii, violonista Maria Marica, laureata a numeroase competitii internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.