Social 30 Mai 2016 17:13
Procurorii DNA au cerut arestarea preventiva in lipsa a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, in dosarul in care Radu Mazare a fost trimis in judecata, instanta urmand sa ia o decizie la data de 9 iunie.

Procurorii anticoruptie au cerut arestarea preventiva in lipsa a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acesta fiind cercetat in dosarul in care Radu Mazare a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a il ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului, scrie MEDIAFAX.

Cererea DNA se va judeca la data de 09 iunie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cel care l-ar fi pus in legatura pe Avraham Morgenstern cu "persoane capabile" sa-i asigure castigarea licitatiei pentru "Henri Coanda" si, totodata, cel care ar fi preluat bani de la firmele acestuia si le-a pus in conturi ale fratilor Mazare si ale altora. Aceleasi surse sustin ca, printr-o firma controlata de Elan Schwartzenberg, ar fi fost furnizati 95.000 de euro intr-un cont off-shore al lui Radu Mazare si 40.000 de euro in unul al lui Alexandru Mazare. Cele doua sume ar fi reprezentat o parte din banii dati de Avraham Morgenstern pentru a-si asigura castigarea contractului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.