Social 29 Mai 2016 10:15
Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, va fi cercetata in arest la domiciliu, a decis Judecatoria Sectorului 5, aceasta fiind acuzata de 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.
Judecatoria Sectorului 5 a decis, sambata, ca Flori Dinu, directorul general Hexi Pharma, sa fie plasata in arest la domiciliu. Aceasta a fost retinuta vineri seara, procurorii cerand arestarea ei preventiva, fiind acuzata de 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor, scrie MEDIAFAX. Decizia judecatoriei nu este definitva insa este executorie.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Flori Dinu, "in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele".

Intr-un comunicat de presa transmis sambata, Parchetul sustine ca "faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum si ofertele transmise unitatilor inselate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro. Prejudiciul produs in patrimoniul persoanelor vatamate se cifreaza la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 intre persoana juridica suspecta si numeroase unitati sanitare. Totodata, probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a relevat faptul ca inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere si coordonare a departamentului de vanzari a Hexi Pharma si asigurarea vanzarii catre mai multe unitati sanitare a unor produse neconforme, a impiedicat in intervalul mentionat luarea de catre persoanele vatamate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, fapta ce a avut ca urmare raspandirea unor asemenea boli".

De asemenea, in cauza a fost inceputa urmarirea penala si fata de Mihai Leva, sef de productie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, in forma continuata, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

Reprezentantii firmei au transmis, sambata, un comunicat de presa in care sustin ca Flori Dinu nu a dat nicio declaratie procurorilor in ultimele 24 de ore, precizand ca au informatii "de la angajatii companiei ca, in cursul zilei de ieri, in urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de productie ca existau, intr-adevar, retete schimbate pentru o parte dintre produse, dar ca diluatia era conform normelor europene de biocizi, astfel incat produsele sa fie eficiente".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.