Social 27 Mai 2016 16:12
Ziua Eroilor va fi marcata pe 9 iunie si va avea statut de "sarbatoare nationala", anunta, vineri, Guvernul.

Guvernul a adoptat o hotarare prin care a stabilit si programul evenimentelor prilejuite de aceasta zi.

"In spiritul traditiei europene, in Romania, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de <<sarbatoare nationala a poporului roman>> si s-a stabilit a fi sarbatorita in cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Pasti, Ziua Inaltarii, potrivit traditiei romanesti", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Programul manifestarilor cuprinde masuri administrativ-organizatorice, manifestari comemorative in Capitala, in tara si pe plan extern.

Ministerul Apararii Nationale, prin unitatile, institutiile de invatamant, cercurile si bibliotecile militare, va organiza simpozioane, intalniri cu istorici si veterani de razboi, comemorari la cimitire, mausolee si monumente comemorative de razboi, expozitii de carte. Ministerul Educatiei Nationale are in vedere desfasurarea, in institutiile de invatamant, a unor programe dedicate acestei zile: intalniri cu veteranii de razboi, spectacole omagiale.

Ministerul Afacerilor Externe va organiza, prin intermediul reprezentantelor diplomatice romanesti sau oficiilor consulare, activitati specifice pentru cinstirea memoriei si comemorarea eroilor romani cazuti si inhumati pe teritoriul altor state.

Autoritatile administratiei publice locale vor organiza si ele expozitii si programe speciale, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.