Social 26 Mai 2016 17:26
CCR il va da in judecata pe jurnalistul Liviu Avram pentru a-i cere o "reparatie morala" dupa ce acesta a afirmat intr-un editorial ca "judecatorii CCR au fost (...) niste ticalosi".

"Curtea Constitutionala il va da in judecata pe Liviu Avram pentru ca a jignit institutia. (Vom face acest demers-n.r.) foarte repede. Noi nu o sa facem o plangere penala impotriva sa, nu dorim sa intre la inchisoare. O sa ii cerem o reparatie morala pentru institutie. Totusi suntem acolo oameni cu multa experienta de viata, cu multa scoala, cu multi ani de munca. Nu cred ca este cazul sa ne faca ticalosi", a declarat presedintele CCR, Augustin Zegrean, pentru MEDIAFAX.

In replica, Liviu Avram a sustinut, pe Facebook, ca demersul CCR "e de bine", afirmand ca abia asteapta sa explice in fata unei instante ce a scris in editorialul sau.

"Eu zic ca e de bine. Abia astept sa explic in fata unei instante ceea ce, foarte pe scurt, am scris in acel articol", a scris Liviu Avram, pe Facebook.

Jurnalistul Liviu Avram a publicat, miercuri, in Adevarul, un editorial cu titlul "Judecatorii Curtii Constitutionale au fost, totusi, niste ticalosi".

"Privind acum retrospectiv, inteleg ca mi-am batut gura de pomana la Curtea Constitutionala, ca am chinuit de pomana rabdarea bietilor oameni si ca decizia de neimplicare era deja luata inaintea judecatii. Indiferent ce justificari vor pune in motivari, am convingerea ca deciziile date pe 4 si pe 11 mai au fost eminamente politice si n-au avut nicio legatura nici cu dreptul, nici cu dreptatea. Si atunci cum sa le zici altfel?", a sustinut Liviu Avram in incheierea editorialului sau.

Liviu Avram a pierdut de doua ori la CCR, in cazul unor exceptii de neconstitutionalitate privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.