Social 26 Mai 2016 12:20
Inca o persoana din judetul Arges a fost diagnosticata cu boala Lyme, astfel ca doar alte trei mai asteapta rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino dupa ce au fost muscate de capuse.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca a fost confirmat diagnosticul de boala Lyme si in cazul celui de-al treilea pacient din cei sase argeseni care s-au prezentat la medic in acest sezon, dupa ce au fost muscati de capuse.

Este vorba despre un tanar de 26 de ani din comuna Ungheni, care se afla internat la Sectia Boli Infectioase Adulti de la Spitalul Judetean, fiind sub tratament cu antibiotice.

Miercuri, sase argeseni erau internati in spitale din tara dupa ce au fost muscati de capuse, doar doi dintre ei fiind diagnosticati cu boala Lyme, iar in cazul celorlalti patru pacienti se asteptau rezultatele de la Institutul Cantacuzino.

Tratamentul in cazul bolii Lyme dureaza 7 - 10 zile. Odata administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezinta niciun risc de a avea complicatii. Netratata insa, boala poate provoca infectii ale inimii, articulatiilor si sistemului nervos, putand sa se ajunga chiar la deces, atrag atentia medicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.