Social 26 Mai 2016 08:40
Depozitarea incorecta a alimentelor poate avea consecinte asupra starii de sanatate, atentioneaza expertii, iar rafturile pe care sunt depozitate alimentele pot fi un element esential in organizarea corecta a frigiderului.

Bucatarul Daniel Norton a dezvaluit care sunt cele mai bune locuri pentru a depozita alimentele si care trebuie evitate. Cei mai multi oameni stiu ca fiecare raft al frigiderului are temperaturi diferite, dar nu isi dau seama de faptul ca depozitarea incorecta le poate afecta sanatatea si bugetul. Rafturile de mai sus sau cele de pe usa frigiderului au temperaturi mai scazute decat restul spatiilor. In consecinta, aceste spatii sunt cel mai putin indicate pentru a pastra alimente care au nevoie de temperaturi scazute, scrie MEDIAFAX.

Printre aceste alimente se numara laptele si carnea cruda, care trebuie pastrate la o anumita temperatura pentru a evita inmultirea bacteriilor. Orezul, cerealele si condimentele contin o bacterie responsabila pentru doua din cinci cazuri de intoxicatie alimentara, care provoaca greata, stari de coma si diaree. Orezul gatit trebuie aruncat daca a stat mai mult de trei zile in frigider.

Daca locul este potrivit pentru fiecare aliment, acestea vor rezista mai mult timp si pot fi evitate posibile infectii alimentare, scrie CSID.

In frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decat nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E. coli si listeria, potrivit unui studiu realizat de Agentia de Standarde Alimentare din Marea Britanie.

Diferitele tipuri de branza ar trebui sa stea separat de alte alimente in frigider, precum pateul sau macroul afumat.
Branza ar trebui pastrata in cutii pentru ca listeria din aceasta sa nu intre in contact cu alte produse din frigider.



Cartofii sau alimentele bogate in amidon nu ar trebuie pastrate in frigider deoarece amidonul din ele este transformat in zahar.
Cand este vorba despre cartofi fierti sau prajiti aceste zaharuri se combina cu aspargina si prodc o substanta chimica acrilamida, considerata daunatoare pentru sanatate.

Citeste si:
Scade prețul laptelui pentru 6 luni. Cum vor fi ajutați crescătorii...
Scade prețul laptelui pentru...

Acrilamida se gaseste si in hartie, plastic si coloranti alimentari. Substanta a fost asociata cu diferite afectiuni, printre care si cancerul, potrivit site-ului cancer.gov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.