Social 26 Mai 2016 09:40
Un studiu coordonat de Vivian Diller, psiholog in New York, arata ca exista o legatura intre atentia acordata regimului de infrumusetare si beneficii pe termen lung pentru starea generala de sanatate.

Potrivit CSID, studiul coordonat de Diller a folosit informatii stranse pe o perioda de 20 de ani si arata ca timpul pe care il devotam ingrijirii personale are beneficii semnificative pentru sanatate pe termen lung.

“Micile ritualuri care ne permit sa avem grija de frumusetea noastra nu ar trebuie vazute ca placeri vinovate. Mai mult, acestea ne-ar putea ajuta sa traim o viata mai lunga si mai plina de vitalitate”, explica Vivian Diller.



Studiul s-a concentrat asupra conceptului de sanatate emotionala si a legaturii cu rutina de ingrijire.

Vivian Diller da ca exemplu momentul in care femeile se dau cu ruj inainte de o intalnire. Imediat dupa ce l-ai aplicat si te uiti in oglinda, incepi sa te simti diferit, sa te gandesti la alte lucruri, comportamentul si interactiunile cu cei din jurul tau se schimba. Increderea in sine si optimismul conduc la o stare de bunastare emotionala, care a fost asociata cu o alimentatie mai sanatoasa, un somn mai linistit si un sistem imunitar mai puternic.

“Stim deja ca la nenumarate nivele biologice, de la sistemul cardiovascular la dezvoltarea celulelor, daca punem accent pe momentele de relaxare putem incetini procesul de imbatranire”, explica psihologul.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale momentelor de relaxare implica reducerea stresului prin diminuarea nivelului de cortizol, un hormon care are un impact semnificativ asupra sanatatii sistemului cardiovascular, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.